חלב קפוא

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

07/10/2012 | 08:36 | מאת: יעל

שלום, בהמשך להמלצות,התחלתי להשתמש בחלב הישן שהקפאתי על מנת לחדש את המלאי הוצאתי חלב קפוא מההקפאה והשארתי במקרר להפשרה כפי שמומלץ העברתי את החלב לבקבוק והשארתי אותו בטמפרטורת החדר כאשר רציתי להאכיל את בני בדקתי לכל מקרה את החלב והיה לו ריח חריף וחזק(כמו ריח של חלב רגיל רק חזק יותר) גם כאשר טעמתי את החלב לא ידעתי להגיד אם הוא טוב וזרקתי אותו על מנת לא לקחת סיכון חשוב לי לציין כי התחלתי להקפיא חלב מהימים הראשונים והחלב היה צהוב ולא לבן כמו השאיבות וההקפאות הבאות אחריו האם מדובר בחלב שהכיל עדיין קולסטרום?האם בגלל זה הריח כך?איך אוכל לדעת האם מדובר בחלב טוב?

07/10/2012 | 13:00 | מאת: חגית פוקס

יעל שלום, אם את שומרת על הכללים, למעשה אין סיבה שהחלב יתקלקל, עליך לזכור שטעמו של חלב אם הוא לא כמו של חלב פרה שאת מורגלת אליו. יתכן כמו שציינת שהחלב שהוצאת היה החלב הראשוני (קולוסטרום) שהרכבו מעט שונה ולכן אולי הוא אף היה צהוב ובעל ריח חזק. חג שמח, חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה