שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

03/10/2012 | 23:37 | מאת: tur

היי, לאחר הנקה מלאה של חודשיים, הקטנציק החליט לאכול מצד אחד 2-3 דקות ומצד שני מעל 10 דקות כל פעם, כשמהצד שיותר זמן ממש שומעים לגימות ועושה זאת בקצב. יוצא שהשד ה"חלש" כששואבת פעם ב... יוצא חצי כמות ממה שיוצא בשני, מה שבטוח, יש בו הרבה פחות חלב...מה עושים כדי שלא יפסק החלב שם? כרגע כמובן מניקה משני הצדדים כול הזמן ומה שעושה זה מיד אחרי ההנקה עוד סוחטת 2-3 "שפריצים" מהצד החלב. לציין שרק אם נותנת פעם בכמה ימים בקבוק אז שואבת בתמורה. מה שכן, גם פוחדת שלא יקבל מספיק אוכל כך? (למזלי הוא ערני ולא יותר מידי נודניק ובערך 4 טיטולים מלאים פיפי). תודה מראש

04/10/2012 | 18:59 | מאת: חגית פוקס

שלום לך, ראשית כל התופעה שאת מתארת היא נורמלית וקורית לעיתים, כנראה שהתינוק שלך אכן מעדיף יותר צד אחד, כיון שהוא מלא יותר והזרימה בו יותר טובה. ראשית כל אין לך מה לחשוש שאין לך מספיק חלב, תנוקות יכולים להסתדר גם רק עם צד אחד ויכולה להיות בו תנובה מספקת. בכל מקרה טוב שאת מציעה לו משני הצדדים וניתן כדי להגביר את תפוקת החלב בצד ה"חלש" לשאוב ממנו פעמיים ביום לאחר הנקה, כדי לעודד את יצירת החלב בשד זה,בלי קשר לנתינת בקבוק ביום זה. דבר נוסף שאת יכולה לעשות בזמן היניקה משד זה, לעשות קצת סחיטות ידניות בשד, כדי שהזרימה תהיה חזקה יותר ויהיה לתינוק נעים שם. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה