שאיבת חלב

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

02/10/2012 | 06:28 | מאת: יעל

שלום, מסיבות אלו ואחרות הדרך שבה בחרתי להאכיל את בני בן החודשיים הנה דרך שאיבת חלב בלבד בהנחה ואני מסתדרת עם שאיבה בלבד,האם קיימת מניעה לדרך זו? את החלב השאוב אני שומרת במקרר בבקבוקים גדולים ומהם מעבירה למנות לבקבוק האכלה,כך נוצר מצב בו בקבוק אחסון מכיל חלב משתיים / שלוש שאיבות.האם זה בסדר לערבב את השאיבות? האם זה בסדר שחלב קדמי מתערבב עם אחורי? כמובן שהבקבוקים עוברים סטריליזציה בכל פעם שמתרוקנים,ושחלב לא נשמר במקרר ליותר מיום /יומיים כל עוד אני שואבת מכל צד עד שהחלב מתרוקן / זרימה נחלשת מאד,האם בני מקבל את איכויות חלב האם? מאחר ואני מקפידה לאחסן חלב בהקפאה,ומאחר שחלב האם משתנה ומתאים עצמו בהתאם לגדילת היחד,האם עליי לחדש את המלאי?להתמש בחלב הישן יותר ולהקפיא כל פעם חלב חדש?במידה וכן,מה הכמות המומלצת לשמירה בהקפאה כך שתתאים לצרכים המשתנים של בני? תודה ושנה טובה (:

02/10/2012 | 20:32 | מאת: חגית פוקס

יעל שלום, יש נשים רבות שנותנות לתינוקות חלב שאוב מסיבות שונות וזאת בהחלט הדרך המומלצת ביותר אם יש מניעה מכל סיבה שהיא להניק. באשר לשאלותיך, אכן כמו שציינת יש הבדל בין חלב קידמי לאחורי, אך אם התינוק שלך אינו פג, או תינוק עם בעיה תזונתית, כל עוד הוא עולה יפה במשקל ושבע, אין צורך להתעסק עם בדיוק מה הכיל החלב ואין שום בעיה שחלב קידמי מתערבב עם אחורי. לגבי אחסון, במקרר מותר לאחסן חלב אם עד שבוע, ובמקפיא שלושה חודשים ובהקפאה עמוקה אף עד חצי שנה. כמובן שכדאי להשתמש כל פעם בחלב הישן יותר ולחדש את המלאי. המשך חג שמח, חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה