תוספת מטרנה להנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

07/09/2012 | 23:12 | מאת: נטלי

שלום. בתי בת חודש והיא בהנקה מלאה איך יש לה ימים שהיא אוכלת ללא הפסקה ואני מרגישה שאין לי מספיק חלב לדרישה שלה. רולי חלב שלי לא שומני מספיק או שאין לי מספיק חלב? היום היא כל כך בכתה שרוצה לאכול שהחלטתי לתת לה תוספת מטרנה והיא אכלה קרוב ל90 מ"ל ורק אז נרדמה. האם זה בסדר ומה לעשות במקרים כאלו? כמה מ"ל מטרנה תינוק בן חודש צריך לאכול?

08/09/2012 | 16:56 | מאת: יעלה דגן

שלום רחלי, אני מבינה שאת חוששת שאין לך מספיק חלב או שהחלב שלך לא מספיק שומני ובכי התינוקת מחזק תחושה זו. זה מאוד נדיר שלאם אין מספיק חלב והחלב לא איכותי. מרכבי החלב מתאימים בדיוק לצרכים המשתנים של התינוק אלא אם כן האם בתת זונה משמעותי. לרוב הסיבה העיקרית לירידה בכמות החלב היא מתן תוספות של מים או תמ"ל. יתכן שבתך נמצאת בשלב של קפיצת גדילה, תקופה בא היא צמחה אך כמות החלב שלך עדיין לא עלתה לענות לצרכיה המשתנים. בשלב זה מומלץ להניק לעיתים קרובות בהתאם לדרישת התינוקת וכך יהיה עליה באספקת החלב. הגוף שלך יוצר חלב בהתאם לגירוי שהוא מקבל וככול שהיא יונקת יותר כך ייווצר יותר חלב. אם את לא מצליחה להרגיע באף דרך אחרת ויש צורך בתוספת רצוי לתת אותה לא מבקבוק, אלא בכלי אחר כמו מזרק, טפטפת, כפית או אפילו ספל. אפשר לשאוב חלב ולתת אותו לתינוקת ובלבד שלא ישתבש תהליך ההנקה. ברוב המקרים ניתן להגביר את התפוקה באמצעות הנקה בלבד. בהצלחה יעלה.

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה