חזיית ברזלים מפחיתה חלב?

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

28/08/2012 | 14:32 | מאת: מניקה

בתי בת חודשיים, רק יונקת. מיום ראשון אני עם חזיה לא של הנקה, עם ריפוד וברזלים. מאתמול אני מרגישה שיש לי פחות חלב, הקטנה מוצצת ומוציאה את הפיטמה מהר, וגם לעיתים קרובות יותר. (אני צרריכה להחזיר אותה כמה פעמים כדי שתינק..) בד"כ התחושה שלי שיש לי הרבה חלב במשך היום, מן מלאות כזו.. וביומיים האחרונים החזה מרגיש לי מעט מרוקן, או יותר נכון, אין לי את תחושת המלאות.. יכול להיות שזה נגרם מהחזיה? (לא כואב לי החזה, אין לי תחושת חוסר נוחות או משהו..) או שאולי היא הגיעה לשלב שיונקים מעט זמן, והחזה התאזן מבחינת מלאות וכו'.. תודה מראש.

28/08/2012 | 17:53 | מאת: חגית פוקס

למניקה היקרה שלום, באופן כללי לא מומלצת חזיה הנקה עם ברזלים בהנקה, כיון שהיא עלולה ללחוץ על צנוריות חלב ולחבל בניקוז החלב ואף לגרום חלילה לדלקת. על פי הדברים שתארת לא נשמע שזאת הבעיה אצלך, אנו לא חוששים להפחתה בכמות החלב, כתוצאה מחזיה עם ברזלים. יתכן שאכן הכל בסדר ושאין לך את תחושת במלאות כפי שהייתה כיון שנוצר ויסות בשד. או שהתנוקת נמצאת בקפיצת גדילה ולכן יונקת לעיתים קרובות יותר ולכן גם את מרגישה מרוקנת יותר. חשוב לבדוק שהחזיה לא לוחצת, שאין אודם, או הוצרות גושים בצידי השד, במקומות שהחזיה עלולה ללחוץ, שיש ניקוז טוב של כל השד, את יכולה לעשות סחיטות ידניות של השד בזמן שהיא אוכלת, לזרימה טובה יותר ולניקוז טוב של כל השד. חגית

28/08/2012 | 23:03 | מאת: מניקה

אני פשוט מנסה להבין טוב יותר :) את אומרת שזה יכול לחבל בניקוז החלב, זה לא אומר שיכול להיות שמגיע על התינוקת פחות חלב? (כי יש צינורות חלב שעלולים להיסתם, והחלב לא יוצא מהם אל התינוקת, וככה היא בעצם אוכלת פחות?) אלא שזה רק יכול לגרום לדלקות ולכן עלי להיות עירנית, וברגע שנראה לי שמתפתחת דלקת להחליף חזיה? תודה..

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה