הפסקת הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

28/08/2012 | 09:26 | מאת: סיו

שלום, אני אמא לתאומות, שואבת להן חלב מהלידה עד עכשיו, הן בנות חצי שנה עוד שבועיים.. לא מניקה רק שואבת. עד עכשיו שאבתי כל 3 שעות במשך 15 דקות (דו צדדי), ובחודש האחרון עברתי לשאוב כל 4 שעות את אותו הזמן. אני רוצה להפסיק בהדרגה עם השאיבות. אני מנסה כבר 3 ימים לעבור לשאיבה של 10 דקות כל 5 שעות, ובכל פעם שאני מתחילה הציצי ממש ממש מלא ומרגיש קצת כואב ונפוח. אני שואבת את ה10 דקות וזה מרגיש הקלה, אך אני לא בטוחה שכמות החלב יורדת. האם אני פועלת נכון? כיצד עליי להמשיך? תודה

28/08/2012 | 17:41 | מאת: חגית פוקס

סיו שלום, נשמע שאת פועלת נכון מאוד, הרעיון הוא כמו שאת עושה להוריד את כמות השאיבות ביממה ולשאוב עד להקלה כדי לא להגיע לגודש אצלך, כמות החלב תפחת בהדרגה עד ליבוש החלב. חגית

28/08/2012 | 19:49 | מאת: סיון

קודם כל תודה על העזרה. אני מנסה לדבוק בשאיבות במרווח של 5 שעות, אבל לפעמים קורה לי שיש לי הרגשה של גודש כבר אחרי פחות זמן. מה שעשיתי הוא שאיבה קצרה עד להקלה, האם זה בסדר? גם אם אני שואבת שאיבות קצרות ובתדירות גבוהה יותר בגלל גודש החלב יופחת בהדרגה? דבר נוסף, האם כדאי להשתמש בתרופת סבתא כמו כרוב? תודה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה