Mastitis

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

10/08/2012 | 11:01 | מאת: דליה

שלום- בלילה כאב לי בשד הימיני כמו גודש. היה לי חום שלשום וגם הייתי מאוד חלשה. חשבתי רק וירוס של 24 שעות. היום אין לי חום אבל השד מאוד כואב לי ולמרות שהתינוק ינק הרבה ממנה, כי רציתי שהוא יפתח את צנרת החלב, עדיין האזור קשה וכואבת. שמתי מגבת חמה ושקית קפוא. כמה זמן זה אמור לעבור? שעות/ ימים? גם באיזה שלב ו איזה סוג רופא אני אמורה ללכת כדי שיבחין נכון שבאמת יש לי mastitis ? תודה, דליה

11/08/2012 | 17:58 | מאת: יעלה דגן

שלום דליה, לפי התיאור שלך אני מתרשמת שמדובר במסטיטיס. דלקת בשד אינה סיבה להפסיק להניק גם כאשר מקבלים אנטביוטיקה. הטיפול הוא - 1. הנקות ארוכות ע"מ לרוקן את השד, יש להניק לעיתים קרובות. גודש עקב חוסר הנקה יגביר את הדלקת. 2. קומפרסים חמים לפני ותוך כדי ההנקה. לעסות את האזור הדלקתי עם הקומפרס החם, ע"מ לשחרר גושים קיימים 3. מנוחה מרובה במיטה 4. לוודא שהתינוק מחובר נכון ומרוקן את השד, אם השד לא מרוקן יש לשאוב את השאריות. 5. אם אינך חשה כל שיפור תוך יום אחד וחופ גופך, ובעיקר חום השדיים, אינו יורד, עלייך לגשת לרופא ע"מ לקבל טיפול אנטביוטי. החלמה מהירה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה