משקל

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

30/07/2012 | 07:21 | מאת: ש

ביתי בת שבועיים. יונקת. מעירה אותה כל 3 שעות. נולדה משקל 2950 יצאה מביה"ח 2760 ובדיוק אחרי שבוע חזרה למשקל הלידה, אך שבוע לאחר מכן עלתה רק 50 גר'. מה עלי לעשות? האם תקין? חייבת לציין שכשאני מעירה אותה כל 3 שעות היא מאוד ישנונית ולוקח לי המון זמן להעיר אותנ ואז היא כמה "מסטולית" ואין לה כ"כ תאבון. אם היא כמה מעצמה כי היא רעבה היא אוכלת יפה אבל זה נדיר היא מבחינתה יכולה לישון גם 5 שעות בלי לאכול

30/07/2012 | 17:28 | מאת: חגית פוקס

שלום לך ש, אני שמחה שאת פונה מוקדם ליעוץ ולא "נהנת" מכך שהתינוקת ישנה הרבה ולא מפריעה. אנו מצפים בגיל זה לפחות ל- 8 ארוחות ביממה, לפחות ל- 6 טיטולים רטובים וכן ל- 3 יציאות לפחות ליממה. כמו כן העליה במשקל בגיל זה צריכה להיות בין 140 ל-200 גרם לשבוע. על פי תיאורך התינוקת שלך, גם לא אוכלת מספיק פעמים ביממה, יתכן גם שכשהיא אוכלת זאת לא הנקה יעילה כי היא נרדמת וכן העליה שלה במשקל מעטה. אין ברירה צריך להעיר את התינוקת שלך באופן יזום כך שתקבל לפחות 8 הנקות ביממה, אם היא נרדמת ניתן להפשיט אותה ולהצמיד אותה עור לעור כדי שתתעורר, או/גם להעביר אותה מצד לצד בזמן הארוחה, צריך לראות שהיא אכן "עובדת" על השד ולא נרדמת. מומלץ שתיפני לטיפת חלב במקום מגוריך ותקבלי שם עזרה ממדריכת/יועצת הנקה על הצמדה נכונה והנקה יעילה וכמו כן תמשיכי מעקב שקילה צמוד, עד שניראה שהיא מתחילה לעלות במשקל כמו שצריך. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה