הפסקת הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

05/07/2012 | 09:21 | מאת: hipi

אני מניקה את ביתי כ 8 חודשים, כעת מסיבותיי שלי החלטתי להפסיק. עברתי ל2 הנקות וכעת עברתי להנקה אחת בבוקר. חשבתי שזה דרך הדרגתית, אבל להפתעתי היה לי גודש נוראי שעבר עם ההנקה של הבוקר, הבעיה זה שיש לי עוד קצת כאבים ואני חוששת שמתפתחת דלקת. האם לחזור להניק בלילה יום כן יום לא כדי להוריד בהדרגתיות את החלב? ואיך ניתן להוריד גם את ההנקה של הבוקר ולסיים את ההנקה בלי להגיע למצב של גודש? תודה

05/07/2012 | 12:39 | מאת: חגית פוקס

שלום לך, כדי להפסיק להניק בהדרגה, להלן מספר דגשים: 1. יש להניק/לשאוב מהשד אך רק עד להקלה בתחושת המלאות. 2. ניתן לשים קומפרסים קרים על השד ( לא על הפיטמה) להפחתת המלאות. 3. ניתן להשתמש בעלי כרוב, לשים על השד ל-20 דקות לשם יבוש החלב. 4. אם יש לך כאב, ניתן לקחת תרופות להפחתת כאב, שהן גם נוגדות דלקת כגון: נורופן. 5. בכדי למנוע בילבול של הילדה ושמירה על הסדר וכן יבוש החלב, ארוחות שהורדת הנקות, לא לחזור לתת בהן הנקה, אם את חשה מלאות/גודש מומלץ לשאוב בארוחות אלו עד להקלה. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה