הנקה אחרי דלקת בשד

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

21/06/2012 | 11:46 | מאת: הילה

הייבשדה ידי אני הילה בת 38 לידה שלישית התינוק נולד ב 8.6 יצאתי מהבית חולים עם פטמות פצועות וגודש אחרי שישה ימים נוצרה לי דלקת בשד אחד ולקחתי אנטיביוטיקה שבוע עד היום אני מרגישה שהשד הזה פחות מייצר חלב הוא לא מתמלא כמו שצריך ...כשאני נותנת לו לינוק משד זה הוא לא שבע בכל מקרה אני עוברת לשד השני ...כששאלתי אותו ביום השמיני הוא הראה שיש מספיק חלב 60 מל בערך כרגע אני רוצה לדעת האם ישנה אפשרות שהדלקת פגעה בהתמלאות של השד? זה מתסכל אותי שצד אחד מלא ולםיכך אני מאכילה אותו יותר בצד זה- וצד אחד מרגיש לא מלא אני רוצה לציין ששני הילדים שלי ינקו מאוד מהר ולו לוקח שעה לינוק...האם זה הפיך מה שקרה לשד? תודה רבה

22/06/2012 | 11:19 | מאת: חגית פוקס

הילה שלום, באמת התחלה לא קלה, מקווה שההמשך יהיה טוב יותר.. יתכן מאוד שבגלל הדלקת, שד אחד מתמלא פחות, יכול להיות שגם הדלקת עצמה וגם האנטיביוטיקה שלקחת, פגעה מעט גם בתפוקת החלב כרגע ולגן גם זמן ההנקה של התינוק הוא ארוך. בכל מקרה חשוב שיהיה כל הזמן גרוי לשד שבו הייתה הדלקת, כדי שיהיה יצור חלב שם ואולי תפוקת החלב שם כן תעלה, אין לדעת בשלב זה אם זה הפיך או לא, ימים יגידו, אך כרגע חשוב לגרות את השד ולא לשכוח גם מנוחה ושתיה מרובה כדי שאת תוכלי להתחזק... שבת שלום, חגית

27/06/2012 | 14:02 | מאת: הילה

הייוחליבה ידי התחלתי לקחת חילבה כדורים כשהתחלתי את האנטיביוטיקה אני לוקחת כרגע ארבע כדורים...מתי עליי להפסיק??? מרגישה שזה עוזר אומנם השד לא מרגיש מלא אבל יש חלב והוא רגוע

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה