הנקה להתפתחות מערכת חיסונית עד מתיח?

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

13/06/2012 | 10:38 | מאת: מעין

שלום רב, אני מניקה את בני בן החמישה חודשים ומשלבת לעיתים סימילאק. רציתי בבקשה לדעת האם נכון הדבר שהנקה עד גיל חצי שנה חיונית להתפתחות מערכת החיסון? האם זה עד גיל חצי שנה או יותר? קשה לי נורא להניק ואני נאבקת להמשיך למען התפתחות מערכת החיסון ולכןם נחוץ לי לדעת מהו טווח הזמן ההכרחי תודה

14/06/2012 | 21:51 | מאת: חגית פוקס

מעין שלום, הנקה בכל גיל ובכל שלב תורמת למערכת החיסון. יחד עם זאת צריך לבדוק באלו קשיים את נתקלת ונאבקת בהם. בתקופת ההנקה יתכן שיהיו קשיים אך אין הכונה שהאם תחווה תקופה זאת כסבל וכמאבק מתמשך. חמישה חודשים שתינוקך קיבל הנקה זאת בהחלט תקופה יפה. מגיל חצי שנה אפשר להוסיף לתינוקות גם אוכל מוצק באופן מסודר ולהפחית את מספר ההנקות ביממה. יתכן שאם יהיו לך דברים נוספים להציע לילדך מלבד הנקה, תחווי את ההנקה באופן יותר חיובי, מומלץ לשוחח עם אחות טיפת חלב על הקשיים בהנקה ועל האופציות להמשך הדרך. בהצלחה בכל דרך שתבחרי חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה