שאיבת חלב מוגזמת?

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

12/06/2012 | 13:37 | מאת: כרמית

שלום, יש לי תינוקת בת שבוע ויום ואני מניקה אותה (עדיין לא ממש סדיר. לעיתים כל 3 שעות לעיתי פחות ולעיתים יותר). יש לי סדקים בפטמות (למרות שנראה שהתינוקת יונקת ממש יפה כשכל ההילה בפה שלה). אתמול החלטתי לסחוט חלב לבקבוק על מנת לתת חלב בבקבוק ולתת לפטמות קצת מנוחה + לנולין (למרות שאני יודעת שלא מומלץ לשלב בקבוק). כנראה שעשיתי טעות ושאבתי כ- 120 CC משד אחד, ואז בלילה התחילו לי כאבים באותו השד. השד כואב מאוד, מרגיש נפוח וכואב בכל תנועה שאני עושה. שאלותיי: 1) האם זו אכן טעות לסחוט כל כך הרבה מאותו השד? 2) ממה נובע הכאב בשד? מייצור חלב מוגבר בשל ה"דרישה" שהיתה? 3) איך ניתן להקל על הכאב של השד? האם הנקה ממנו תקל? תודה רבה.

12/06/2012 | 18:26 | מאת: חגית פוקס

כרמית שלום, על פי תאורך את חווה עכשיו גודש, יתכן שהגודש נוצר משאיבה שגרמה ליצור מוגבר. בכל מקרה דחוף מאוד לטפל בגודש עכשיו כדי שלא תפתחי דלקת. ראשית, את חייבת להמשיך להניק מהשד ואם זה בלתי אפשרי בשל הכאב לשאוב עד להקלה, על השד מומלץ לשים משהו קר כל פעם למשך 20 דקות, את יכולה לשים חיתול טטרה בפריזר ואז לשים אותו על השד או שאת יכולה לעטוף שקית סנפרוסט בחיתול טטרה ולשים על השד. הקור מפחית את הגודש. אם הגודש לא משתפר ואם חלילה את מפתחת סימני דלקת - אודם, חום מקומי וחום סיסטמי, את חייבת לגשת ליועצת הנק ויתכן אף שהיא תפנה אותך לרופא באם צריך טיפול תרופתי. לגבי הפצעים בפיטמה, בדרך כלל הם נגרמים מתפיסה לא נכונה של התינוק, לעיתים שינוי תנוחה עוזר בהצמדות טובה יותר, לשם כך גם מומלץ שיועצת הנקה תיראה אותך. בהצלחה רבה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה