זקוקה לעזרה בהנקה...

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

11/06/2012 | 13:49 | מאת: שיר

שלום, יש לי תינוקת בת שבוע (נולדה ב- 4/6 בבוקר) ואני מניקה אותה מהיום השלישי (בהתחלה שילוב עם סימילק עד שהנקה הסתדרה פחות או יותר). שאלותיי: 1) יש לי סדקים בפטמות שמאוד מקשות עליי ביומיים האחרונים. האם שמן שקדים יכול לסייע? במידה וכן, האם יש צורך לנקות אותו מהפטמה לפני הנקה? 2) חשבתי לשלב פעם ביום חלב שאוב (אני יודעת שזה לא מומלץ. אבל אני חייבת מנוחה לפטמות). במידה ואני שואבת/סוחטת חלב לבקבוק איזו כמות אני צריכה להאכיל אותה? 3) התינוקת יונקת בממוצע 20 דקות בכל 3 שעות לערך. לעיתים היא נרדמת ולא מתעוררת אפילו יותר מ-4 שעות. האם עליי להעיר אותה באופן יזום? אם כן, כל כמה זמן? 4) במידה ויש לי בקבוק שאוב, כמה זמן ניתן להחזיק אותו במקרר? בטמפרטורת חדר? אחרי האכלה חלקית? (עד כמה זמן ניתן להאכיל מאותו החלב שכבר אכלה ממנו) מצטערת על האורך של השאלה... מודה מראש על כל עזרה....

12/06/2012 | 09:39 | מאת: חגית פוקס

שיר שלום, קודם כל יפה מאוד שהגעת להנקה מלאה אחרי היום השלישי. באשר לשאלותיך: 1. שמן שקדים אינו מומלץ, מומלץ שימוש בלנולין טהור - לנסינו של חברת לנסינו, או פיורלן של מדלה. אין צורך לשטוף לאחר ששמים. יחד עם זאת מה שהכי חשוב הוא טיפול בגורם לסדקים ומניעת הווצרות הסדקים. לרוב שינוי תנוחה או תפיסה יביאו לשיפור המצב, מומלץ שתגיעי למדריכה/יועצת הנקה שתעזור לך בנושא זה. 2. ניחן לשלב ארוחה אחת של חלב שאוב, כדי לשמור על תפוקת החלב שלך, מומלץ שתשאבי לפני אותה ארוחה. כמות החלב השאוב תלויה במשקל התינוקת ובדרישה שלה. 3. אנו מדברים על הנקה על פי דרישת התינוק, אך לפחות 8 הנקות ביממה ולא בזמנים קצובים. מצד שני על פי התיאור שלך, יתכן והיא לא מגיעה ל- 8 הנקות ביממה ולכן יש צורך להעיר אותה באופן יזום. 4. חלב שאוב ניתן להחזיק בטמפ' החדר 3-4 שעות, במקרר - 3 ימים. לאחר שהתינוקת סיימה לאכול, צריך לזרוק את השארית ולא לשמור לארוחה הבאה. כדי למנוע ביזבוז משאב יקר, מומלץ לחלק מראש את החלב למנות קטנות. אני מתרשמת שכדאי לפנות ליועצת הנקה, יתכן אף שבטיפת חלב תוכלי לקבל את היעוץ המתאים, בהצלחה רבה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה