הפסקת הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

06/06/2012 | 13:36 | מאת: אסנת

שלום, אני מעונינת להפסיק להניק עפ"י המלצת רופא (גורם לי לשבושים בוסת) הקטנה בת שנה, אוכלת הכל!ועד עכשיו ינקה 2 עד 3 פעמים ביום. האם להפסיק בבת אחת? או להוריד קודם להנקה אחת? דבר נוסף, הקטנה רגישה לחלב, ולא אוהבת מטרנה/ סימילאק צמחי. מה אעשה? האם אפשרי שילדה בת שנה תאכל רק אוכל של "גדולים"? תודה, ויום טוב!

09/06/2012 | 17:09 | מאת: יעלה דגן

היי אסנת, הייתי ממליצה לך להתייעץ עם רופא נוסף. זה ידוע שהנקה גורמת לשיבושים בווסת ויש נשים שבכלל לא מקבלות. אך זה לא פוגע בבריאותך להפך להנקה יש יתרונות רבים לאם ולתינוק. מפחית את הסיכוי של האם לחלות בסרטן השד והשחלות ובאוסטופרוזיס וככל שמניקים יותר זמן, הסיכוי לחלות יורד. במקרה של אלרגיה לחלב זה אפילו יותר חשוב שתמשיכי להניק מכיוון שחלב אם הוא גם מקור חשוב לסידן והפעוט בגיל זה עדיין זקוק לתוספת חלב. אם בכול זאת החלטת להפסיק להניק, יש לעשות זאת בהדרגה. להוריד הנקה אחת, לאחר שבוע שבועיים הנקה נוספת עד לגמילה מלאה. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה