כמות חלב נמוכה בשאיבה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

15/05/2012 | 09:39 | מאת: נועה

שלום. בני בן 3 חודשים, יונק באופן מלא. בעבר שאבתי מספר פעמים בערך 120 מ"ל בעשר דקות שאיבה. אתמול והיום שאבתי שוב ולאחר עשר דקות יצא בקושי 50 מ"ל. כיצד ניתן להסביר זאת? אציין כי התינוק רגוע מאוד, עולה במשקל יפה, אוכל כל מספר שעות למספר דקות בלבד. אני מוטרדת מכיוון שאני מעוניינת לשאוב כשאחזור לעבודה ובאופן כללי. תודה

15/05/2012 | 16:27 | מאת: חגית פוקס

נועה שלום, כנראה שבגלל שהתינוק שלך מקבל הנקה מלאה ועל פי תאורך גם הנקה יעילה, השד כבר מווסת את עצמו לכמויות שהוא לוקח, לא ציינת מתי ניסית לשאוב, יתכן שזה היה בערב, או לאחר הנקה בזמן שיתכן שיש לך בו פחות חלב, האם השתמשת באותה משאבה שבה השתמשת בעבר? סביר מאוד להניח שבעבודה כאשר זה יהיה במקום הנקה תצליחי לשאוב כמות יפה. בכל מקרה אם את רוצה לשאוב כדי להגביר את כמות החלב/ להכין סטוקים של חלב שאוב, את יכולה לנסות לשאוב פעמיים ביממה כחצי שעה לאחר ארוחה, מומלץ לעשות זאת למשל אחרי ההנקה של הבקר שאז בדרך כלל התפוקה טובה. בהצלחה חגית

15/05/2012 | 17:03 | מאת: נועה

חגית שלום, תודה על התשובה. המשאבה אותה משאבה. ניסיתי לשאוב גם בבוקר וגם אחה"צ לאחר הנקה. אני מניקה מצד אחד ושואבת מצד שני בדר"כ אך לאחרונה כמעט ולא יוצא חלב משני הצדדים. ביניקות הראשונות יוצאים מעין "זרמים" ולאחר מכן ממש טיפות מעטות. האם יתכן שהחלב מפסיק? האם יש משהו שגורם לירידה בתפוקת החלב? תודה, נועה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה