זמן יניקה קצר מאוד

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

15/05/2012 | 05:53 | מאת: שרית

שלום רב, יש לי שתי שאלות: בני בן שבועיים עד עתה עולה יפה במשקל והחזיר את משקל הלידה. בשלושת הימים האחרונים יונק כל 3 שעות בערך בין 10-15 דקות בלבד.האם מספיק? יועצת ההנקה שריאיתי טענה שעד גיל חוגש צריך 20 ד'+10 דק' מהצד השני. יש לציין שנראות 3 יציאות ביממה. תחליף חלב- מעוניינת בשילוב של בקבוק סימלאק ביממה על מנת לאפשר לי לנשום ולבן זוגי להתחבר לתינוק (לא נוח לי עם שאיבה). האם בקבוק אחד עלול להפריע בהנקה? האם יכול להיות קשר לירידה בזמן ההנקה כפי שצייניתי לעיל (10 דק')? תודה שרית

15/05/2012 | 16:17 | מאת: חגית פוקס

שרית שלום, ההנקה בגדול היא על פי דרישת התינוק, אם הוא מסתפק בהנקות קצרות כל 3 שעות, יש לו 3 יציאות ביממה, ויש לפחות שישה טיטולים רטובים ביממה וכן הוא עולה יפה במשקל, אז אנחנו מפרגנים לו וזה בסדר גמור. באשר לשאלתך השניה, אנו מציעים לדחות מעט את ההאכלה פעם ביום בתחליף חלב, עד שההנקה ממש תתבסס. למרות שזה רק בקבוק אחד, זה יכול ליצור מרווח גדול עד ההנקה שאחרי הבקבוק וכן תחליף חלב מתעכל יותר לאט ולכן יתכן שיגדיל את הפער הרגיל עד לארוחה הבאה וכך נגרום לירידה בתפוקת חלב אצלך. עוד שבועיים, שלושה בהחלט אפשר שפעם ביממה הוא יקבל בקבוק עם תחליף חלב מבן זוגך. יום טוב חגית

15/05/2012 | 20:40 | מאת: שרית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה