נהריה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

29/04/2012 | 11:31 | מאת: ריטה

שלום, יש לי תינוקת בן חודשיים, הנקה מלאה . כבר שבוע אני רואה שחסר לי חלב בשעות הערב. השד לא מתמלא בכלל, התינוקת יונקת ונשארת רעבה ועצבנית ובוכה שהיא עדיין רוצה לאכול . בשאיבה לא יוצא כלום כמעט. התינוקת לא מוכנה לקחת בקבוק. התינוקת כמעט לא יונקת הלילה, ואני שואבת כדי לשמור על דרישת חלב. הינה הפרטים נוספים: התינוקת רגועה ביום, לא ישנה כמעט במהלך היום ומבקשת לינוק הרבה. בלילה ישנה בד"כ 6-8 שעות ללא אוכל. ממלא חיתולים. בבוקר לא נוצר גודש אחרי 3-4 שעות שהיא לא יונקת. בשעות ערב השידיים לא מלאות וכשהיא אוכלת היא מתקשה להוציא חלב ולא רגועה. אני משכיבה אותה בסביבות 21:00 מה עלי לעשות על מנת שיהיה מספיק חלב לכל היום? האם זה נכון לשאוב בלילה? האם יש דרך ללמד אותה לקחת בקבוק? תודה.

29/04/2012 | 17:51 | מאת: חגית פוקס

ריטה שלום, בפרטים שציינת חסר לי איך העליה שלה במשקל, בהנחה שהעליה במשקל תקינה, יתכן שבערב יש לך אכן פחות חלב, שזה אופייני להרבה נשים, או שהתינוקת נמצאת בקפיצת גדילה ולכן יונקת הרבה אך בסופו של דבר היניקה שלה תגביר את תפוקת החלב. לא נראה שהיא מאוד רעבה , כי אם אכן הייתה רעבה, היא לא היתה ישנה אחרי זה כזאת שינה טובה. לעיתים שעות הערב הן גם השעות שתינוקות יותר נודניקים וזה לא תמיד נובע מרעב. לגבי בקבוק, את יכולה לנסות אולי שמישהו אחר יציע לה בקבוק, היא מכירה את הריח שלך וממך היא רוצה את זה ישירות מהשד, יש גם בקבוקים בשוק שמדמים פיטמת אם, לפעמים זה עוזר. ויש תינוקות שהם פשוט סרבני בקבוק. בדרך כלל אם האם צריכה לחזור לעבודה, הם נשברים אצל המטפלת, כך שאין צורך להיות מודאגת מכך כרגע. אם השאיבה בלילה לא משבשת לך את השינה, את יכולה להמשיך לשאוב מנה בלילה, כמובן לשמור אותה בהקפאה, תוכלי להשתמש בה בעתיד. אם השאיבה הזאת רק מציקה לך וקוטעת לך את השינה, את יכולה לשאוב דוקא אחרי היניקה של הבקר, כשאת קמה מן הסתם מלאה ויש לך חלב בשד גם לאחר ההנקה. התחושה שלך שאת לא גדושה ביום גם אחרי 3-4 שעות שהיא לא יונקת היא תקינה, השד מווסת את עצמו וזאת לא אותה תחושת מלאות כמו בתחילה ההנקה. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה