לא רוצה לינוק

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

15/04/2012 | 22:23 | מאת: אור

שלום רב! ביתי בת חודשיים וחצי, לא כ"כ עולה במשקל, אך בהמלצת אחות טיפת חלב ובשל רצון שלי המשכתי להניק. מקבלת עד היום רק חלב אם. ביומיים האחרונים היא יונקת מעט, מתחילה לינוק ולאחר דקה - שתיים פורצת בבכי, עושה גרעפס, שוב פעם יונקת זמן קצר ופורצת בבכי. כאשר אני שואבת חלב והיא מקבלת את החלב בבקבוק, היא לא מתנגדת ואף נראה שהיא אוכלת כמות גדולה יותר מאשר בהנקה. הערב, היא לא הסכימה כלל לינוק ורק מבקבוק הסכימה לאכול. כל פעם שפתחה את הפה ושמה לב שזאת פיטמה, בכתה. כאשר ראתה שזה בקבוק - אכלה.מאחר ולא היה מספיק חלב שאוב, אכלה לבסוף תחליף חלב. מה עליי לעשות? איך אפשר לגרום לה להמשיך לינוק גם בלילה? ומה יכולות להיות הסיבות לבכי שלה? מעבר לזה, אם תסרב בכל פעם לינוק, איזה כמויות של תחליף חלב אמורה לאכול? כל כמה שעות?

16/04/2012 | 20:30 | מאת: חגית פוקס

אור שלום, את מעלה כאן שתי סוגיות וכדאי להפריד ביניהם. דבר ראשון שרק הזכרת הוא שביתך לא כ"כ עולה במשקל, לא ברור לי אם היא לא עולה במשקל בהתאם לציפיות שלך או שהיא אכן לא עולה כפי שמצופה. ישנם תינוקות שעולים באופן איטי במשקל, אך העליה שלהם היא תקינה ויתכן שביתך נמנית עם קבוצה זאת, במיוחד עם אחות טיפת חלב ראתה אותכן והמליצה לך להמשיך בהנקה מלאה. באשר לשאלתך והתנהגותה של ביתך בימים האחרונים. ניראה שמאיזושהי סיבה ביתך לא חווה כרגע את ההנקה מהשד כדבר נעים. טוב עשית שלא נילחמת איתה חשוב שההנקה תהיה חויה נעימה. נסי לראות אם יש שעות, לפעמים זה דוקא בלילה שהיא יותר רדומה שבהם היא מוכנה לינוק, את יכולה גם לנסות להתחיל את הארוחה עם בקבוק ואחר כך להמשיך בהנקה. אפשר גם לנסות לשנות את תנוחת ההנקה. יתכן שביתך תסכים אם הדבר לא יהיה כרוך במאבקים לחזור לינוק מהשד. במידה ולא ואת נזקקת לתוספות תחליף חלב, הנוסחה לכמות החלב ליממה היא להכפיל את משקל התינוקת ב- 150, כמות זאת ניתן לחלק למספר ארוחות ביום ואז לדעת מה הכמות בכל ארוחה. לדוגמה אם משקל התינוקת 5 ק"ג היא צריכה 750 CC ביממה. כמובן שאם התינוקת רוצה יותר ניתן לתת לה יותר, הנוסחה מהווה רק בסיס לאומדן הכמות. גם תחליף חלב היא אמורה לאכול על פי דרישתה, מאחר והעיכול שלו איטי יותר, יתכן שהיא מעצמה תרווח את ההאכלות. כמובן שניתן לשלב ארוחות של תחליף חלב עם ארוחות של חלב שאוב. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה