חיידק הליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

11/04/2012 | 11:27 | מאת: נועה

שלום ד"ר, אני בת 28 וילדתי לפני כחודש וחצי. בזמן ההריון, עקב הקאות מרובות, עשיתי בדיקת נשיפה וגילו שנמצא אצלי חיידק הליקובקטר פילורי. רופא המשפחה נתן לי מרשם לטיפול ב-3 סוגי אנטיביוטיקה: amoxicillin - 2 X 2 clarithromycin - 2 X 2 omeprazole - 1 X 2 סה"כ 10 כדורים כל יום. רציתי לשאול: 1. אני מניקה והתינוק די רדום מאז שנולד. אני כל פעם מעירה אותו כדי להניק אותו והוא נרדם שוב באמצע ההאכלה. אני פוחדת שלקיחת כ"כ הרבה אנטיביוטיקה תשפיע עליו עוד יותר. האם האנטיביוטיקה בטוחה בזמן ההנקה? האם היא לא תגרום לתינוק להיות עוד יותר רדום? 2. בזמן בדיקת הנשיפה לעסתי מסטיק (בגלל הבחילות וההקאות), האם יכול להיות שזה השפיע על תוצאות הבדיקה? תודה רבה, נועה

14/04/2012 | 10:14 | מאת: יעלה דגן

היי נועה, ישנם הרבה סוגי אנטביוטיקה שניתן לקחת בזמן ההנקה. חשוב לדווח לרופא שאת מניקה. את יכולה להתקשר ליעוץ טלפוני לתרופות מותרות בהנקה לקבל אישור ספציפי לכל תרופא. בית- חולים בלינסון 9376911 - 03 בשעות 8:00-14:00 הדסה, מרכז ליעוץ טרטולוגי 02-6243663 02-6243669 בקשר לשאלה השניה , יש להתיעץ עם רופא. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה