תינוקת שמסרבת לאכול מבקבוק...

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

01/08/2011 | 18:40 | מאת: שני

היי בתי בת ארבעה חודשים עד עכשיו היא אכלה הנקה מלאה ושילבתי לה מידי פעם חלב שאוב בבקבוק, ופתאום היא לא מוכנה לאכול מהבקבוק , גם לא מים ולא סימילאק. אני כבר לא יודעת מה לעשות ...

הי שני מדוע את רוצה לתת בקבוק? אם זה בשביל הצורך לצאת מדי פעם אפשר להיערך לכך. אבל תחילה לפני הכל, תינוקת שמקבלת הנקה מלאה, לא צריכה מים כלל ובטח לא תמ"ל כמו סימילאק אם זה לא הכרחי. בחלב יש את כל כמות המים שהתינוק צריך, וכשחם פשוט מניקים בתכיפות רבה יותר ומציעים יותר כדי להרוות את הצמאון. הכליות של תינוק בגיל זה לא מסוגלות בצורה מושלמת לפרק מים. לכן אני מציעה לשמור את מתן המים רק לקראת החלפת הנקה אחת במזון מוצק לקראת חצי שנה ולא לפני. גם בשלב הטעימות ממשיכים ללא צורך במים. אם את צריכה לצאת ולהשאיר את התינוקת לכמה שעות, ניתן לשאוב ולהשאיר חלב בבקבוק. תניקי אותה לפני שאת יוצאת, והבקבוק ישמש כבטחון למקרה ותהיה רעבה. אם היא לא מוכנה לקחת ממך בקבוק , נסי שאדם אחר יתן לה את הבקבוק, או נסי להתחיל בהנקה של כמה דקות , ואז כשהיא רגועה ומרוצה הציעי בקבוק אחרי הנקה או בין השדיים. וכך לא תגיע רעבה מאד לבקבוק ומתוסכלת אלא רגועה ונינוחה צריך להיות יצירתיים וסבלניים, אם הכרחי שתיקח בקבוק בכל מחיר, אז היא תיקח בסופו של דבר. המשיכי להציע עם סבלנות, לא בכוח , לעולם לא לדחוף בקבוק לפה (יצור התנגדות אוטומטית לבקבוק ). בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה