קשיים בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

27/03/2012 | 23:37 | מאת: דיקלה

שלום, שמי דיקלה ואני אמא לשירי המקסימה בת ה 7 שבועות. בשבועיים האחרונים שירי מתקשה לינוק. הדבר מתבטא בניתוקים חוזרים ונשנים מהשד (משניהם), מבכי לאחר כל הנקה ועצבנות כל היום. הייתי אצל יועצת הנקה שלא ממש עזרה לי. כשאני שואבת ונותנת לה בקבוק היא נינוחה יותר אבל כל פעם שאני מניקה שירי בוכה ואני מיואשת. לא בא לי לוותר על ההנקה אבל אני מרגישה ששירי לא אוכלת ועצבנית כל היום....

28/03/2012 | 07:26 | מאת: חגית פוקס

דיקלה שלום, על פי הדברים שתיארת ההנקה היום אינה חויה מהנה ומספקת עבורך ועבור שירי, כמו כן נשמע ששירי לא שבעה לאחר ההנקה. קשה לדעת בלי לראות אותכן בפעולה, מה מציק לשירי , מדוע היא מתנתקת לעיתים קרובות, יתכן שיש לה זרימה חלשה מדי, או אולי חזקה מדי, אולי צריך לשנות קצת את התנוחה וישנן עוד אפשרויות... בכל מקרה חשוב שחווית ההנקה תהיה חויה טובה ולא חויה לוחמנית ומתסכלת.. אני מציעה שתנסי להתחיל את הארוחה במעט חלב שאוב מבקבוק, כאשר שירי כבר לא מאוד רעבה ונינוחה יותר תנסי אז לחבר אותה לשד, אם היא חוזרת על הדפוס של בכי והתנתקויות, אל תאבקי איתה, תציעי לה גם את סוף הארוחה מבקבוק. אם יש זמנים ביום, או במיוחד בלילה שבהם שירי כן מוכנה לינוק רק מהשד ולא מתעצבנת, תני לה בהם רק מהשד. אולי כאשר לא תהי בלחץ ובמתח סביב ההנקה מהשד, תוכלי לשחרר וההנקה תהיה נעימה ורגועה יותר עבור שירי.. בכל מקרה אני כן ממליצה לחזור ליועצת הנקה, אם הזרימה היא דוקא חלשה ולכן שירי מתעצבנת, ניתן לשלב בזמן האכלה מהשד גם חלב אם שמגיע אליה מצינורית וכך היא לא תתעצבן מהזרימה החלשה, אך את צריכה לשם כך עזרה מיועצת הנקה. הדבר המשמעותי ביותר שאת ושירי תחוו את ההנקה כחויה נעימה ולא שההנקה מהשד תהווה זירת קרב. יום נעים ובהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה