פתאום לא רוצה בקבוק

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

24/03/2012 | 23:12 | מאת: אמא מודאגת

שלום . בתי בת 3.5 חודשים יונקת ומקבלת בקבוק תמ"ל פעם ביום מאז נולדה . בשבוע האחרון היא מסרבת בתוקף לשתות בקבוק . ניסיתי הכל : להחליף בקבוק לתת למישהו אחר להאכיל אות לתת חלב שאוב לחכות מספיק זמן שתהיה רעבה (4 שעות) לא עזר . אני מודאגת מכיוון שחשוב לי שהיא תיקח בקבוק ולא תהיה תלויה רק בהנקה , בעיקר לקראת הגמילה . מה קרה פתאום ? האם צמיחת שיניים(ראיתי סימנים בחניכיים )יכולה להשפיע עליה כך שלא תרצה בקבוק ?? האם נכון להשאיר אותה עם אמי / חמותי / בעלי אפילו 6 שעות ללא הנקה , רק עם בקבוק ? מה עושים ? אודה לך על תשובתך

25/03/2012 | 17:51 | מאת: יעלה דגן

שלום, לא ברור מה הסיבה לכך שהפסיקה לשתות מבקבוק אך תופעה זאת קיימת אצל תינוקות. תעשי הפסקה של כמה ימים ואז נסי שנית בדרכים שצינת. נסי לחמם את הפטמה לחום גוף, לתת בקבוק עם חלב שכעת נשאב. לתת למשהו קרוב(אב, סבתא) שיאכיל אותה. אפשר לנסות להאכילה במצבים שונים עד שתסכים לדוגמא, כאשר היא חצי ישנה או דווקא כשהיא ערנית תוך כדי נדנוד והליכה . אם אין בררה צאי מהבית לכמה שעות. לפעמים זה לוקח זמן. אם את עדיין לא צריכה לגמול אותה את יכולה לחקות עד כחודש לפני שאת יוצאת לעבודה. יש תינוקות עקשניים שרק כאשר אין בררה אחרת הם לוקחים בקבוק. בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה