כאבים בשאיבה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

20/03/2012 | 12:51 | מאת: נועה

שלום רב. בני בן חודש יונק באופן מלא. שאבתי פעם אחת כשהיה בן שבועיים והיום שוב. שאלתי - השאיבה מלווה בכאבים נסבלים (בניגוד להנקה איתה לא היו כאבים כלל מההתחלה), ואחרי השאיבה אני חשה בדקירות בשד הנמשכות כשעה. האם זה נורמלי? מה ניתן לעשות בכדי לצמצם את הכאבים בשאיבה? הרי בהמשך ארצה לשאוב על בסיס יומי..תודה

20/03/2012 | 12:54 | מאת: נועה

במהלך כל ההריון עשיתי ספורט באופן קבוע מספר פעמים בשבוע. אני מעוניינת לחזור להתאמן לאחר בדיקת הרופא אך שמעתי שספורט מוריד את ייצור החלב. האם זה נכון? ואם כן מה ניתן לעשות בכדי להתאמן ללא פגיעה בכמות החלב? תודה

20/03/2012 | 17:55 | מאת: חגית פוקס

נועה שלום, ראשית לשאלתך השניה, בהחלט מומלץ לחזור לספורט ואף רצוי. אין שום קשר בין אימון ספורטיבי לפגיעה ביצור החלב, זהו כנראה עוד מיתוס שטרם שמעתי עליו שאין לו שום ביסוס במציאות. באשר לשאיבות אכן התינוק הוא המשאבה הטובה ביותר. הכאב יתכן שנובע או מקוטר קטן מדי של המשפך, החלק במשאבה שנצמד לפיטמה, שיתכן ומגרה את הפיטמה, ניתן ברוב המשאבות להשיג משפך גדול יותר. יתכן שהכאב נובע מעוצמה חזקה מדי של שאיבה, יש משאבות שניתן לווסת את העוצמה, יש נשים שמסתדרות גם יותר טוב עם משאבות ידניות ולא חשמליות, אולי משאבה כזאת במקרה שלך תתאים יותר. בהחלט אין סיבה שהשאיבה תהיה מלווה בכאלה כאבים, את יכולה לפנות גם לתחנת טיפת חלב שלך עם המשאבה ושמדריכה/יועצת הנקה שם תראה אותך בפעולה. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה