עזרה בנושא- גמילה מהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

03/03/2012 | 19:39 | מאת: אפרת

שלום ושבוע טוב הקטנה בת שנה וחודשיים, יונקת מלידה וללא תחליפים. אני רוצה לגמול אותה כי אני מרגישב שהיא תלותית בי ואני מתחילה להרגיש שזה מתפתח לפינוק....מדי פעם קצת כואב כי כב יש את כל השיניים וזה לא נעים. לגבי תחליפים, היא אף פעם לא אהבה (מטרנה וסימילק) מוצקים אוכלת לא רע אבל שאני בסביבה היא תמיד מחפשת..... אשמח לעזרה בגמילה וטיפים. תודה

04/03/2012 | 12:42 | מאת: יעלה דגן

שלום אפרת, אני מבינה שקשה לך עם ההנקה אך חשוב שתדעי שגם בגיל זה יש לה יתרונות רבים. הרכב החלב מותאם לצרכים הספציפיים של הפעוט הוא מרוכז בנוגדנים שעוזרים להלחם במחלות שונות. הרכב השומנים מותאם להתפתחות הנוירולוגית של המוח. ישנם מחקרים שמראים שהנקה מחזקת את בטחונו העצמי של הפעוט. מומלץ בגיל זה להניק כפעם, פעמיים ביום או בהתאם לדרישת התינוק. אם קשה לך עם הנקה במהלך היום שימי גבולות ואל תאפשרי לה לינוק. אם החלטת לגמול אותה עשי זאת בהדרגה הציע לה חלב פרה במקום פורמולה. בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה