תוספות

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

24/02/2012 | 08:52 | מאת: אני

שלום וברכה בני בן שישה חודשים ועדיין ללא תוספות אני מפחדת להתחיל כי מנסיון שיש לי כשאני נותת תוספות הילדים שלי לא מסכימים בשום פנים ואופן לינוק אז השאלה העיקרית שלי האם זה מסוכן ח"ו לתינוק לא לתת פירות וירקות בגיל הזה? בהנקה יש גם את הקלוריות האלה?או שעכשיו חסר לו קלוריות ואני חייבת להתחיל תוספות או שאני יכולה להמשיך רק להניק אותו בלי שיפגע בו ואם אפשר עד איזה גיל אני יכולה רק להניק בלעדי בלי תוספות בכלל?בתודה מראש

25/02/2012 | 20:23 | מאת: חגית פוקס

אני שלום, ההמלצה כיום היא התחלת טעימות בגיל 4 חודשים ותוספת ממשית של מוצקים החל משישה חודשים, יחד עם זאת אין סיבה לדאוג מחסרים תזונתיים גם אם הילד יקבל תוספות מעט מאוחר יותר. ההמלצות למוצקים מעבר לפן התזונתי, מטרתן גם התפתחותית, אנו מדברים בגיל הזה על התקופה האורלית, התנסויות של הילד דרך הפה, כך הוא מכיר את העולם, כך שאנו רוצים לנצל זאת גם לאכילה, לעיסה דרך הפה ולא רק למציצה. אנו יכולים לנצל את הושטת היד והכנסת חפצים לפה,גם לאכילה. מטרה שניה שגילו ממחקרים שדוקא חשיפה מוקדמת למזונות ובמיוחד תחת המטריה של ההנקה מונעת אלרגיות למזון. אני מציעה לך כן להתחיל לחשוף את בנך למזונות שונים, לא מחייב רק פרות וירקות, זה יכול להיות הכל מלבד מוצרי חלב שאנו דוחים מעט, חלב ודבש. בתנאי שהוא מסתדר איתם מבחינה בטיחותית,תני לו אוכל מרוסק או חתיכות קטנות. שתפי אותו בארוחה המשפחתית, חשוב גם שמתן המוצקים יהיה מתוך חויה מהנה. אם כתוצאה מכך הוא לא ירצה לינוק יותר, דיה לצרה בשעתה, לא נוותר לו כל כך מהר וכשנגיע לגשר נתמודד עם סרבנות ההנקה. בדרך כלל הם לא מוותרים כל כך מהר על אמא. בתאבון שבוע טוב, חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה