פליטות בזמן הנקה ובכלל

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

17/02/2012 | 09:17 | מאת: פונצ'יק

שלום, בני בן חודש וחצי (נולד פג שבוע 35). נולד במשקל 2254, כיום שוקל 3.5 קילו לאחר הנקה (בתנוחת פוטבול- צד), בני פולט כמעט את כל מה שאכל. לפעמים הפליטה עם גושונים קטנים, ולפעמים הפליטה היא כמו יריקה נוזלית מאוד ולמרחק. לעיתים רחוקות לאחר הפליטה ישנם גיהוקים. משך הפליטות, יכול להימשך עד ההאכלה הבאה, גם תוך כדי שינה. בנוסף, להנקה , הוא אוכל מטרנה פגים ((פעמיים ביום), כיום 90 מ"ל (לפעמים פחות, לפי רצונו). גם במקרה זה הוא פולט, יותר גושי אמנם אך גם יכול לקחת פרק זמן ארוך. מה דעתך?

17/02/2012 | 13:15 | מאת: חגית פוקס

פונצ'יק שלום, ראשית נראה שבנך עולה מאוד יפה במשקל. אנו מתרגשים מפליטות כאשר אין עליה במשקל, או כשנראה שהתינוק מאוד סובל לאחר האכילה מהפליטות, כיון שיחד עם האוכל עולים גם מיצי מרה שצורבים בושט. כדי להפחית את הפליטות ניתן להניק בתנוחה מוגבהת -התינוק במעין ישיבה מולך, כל רגל שלו מצד אחר של בירכך. הפה מול הפיטמה. לאחר האוכל מומלץ לשים את התינוק בהשגחה בתנוחה מוגבהת, שמיכה מתחת למזרון, על הבטן.זה מונע לחץ על הבטן. לא לשים תינוק בסלקל לאחר האכלה, זה מגביר לחץ על הסרעפת. במקרה שלך אם הוא לא סובל מהפליטות, אחרי שהיתרגלתם לתנוחה הצידית ונשמע שנוח לכם כך, לא הייתי מתערבת בתנוחת ההנקה, כמובן ממשיכה לעקוב אחרי העליה במשקל והאם הוא רגוע לאחר ההנקה. בהצלחה חגית

17/02/2012 | 22:10 | מאת: פונצ'יק

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה