כאבים בזמן הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

06/02/2012 | 18:45 | מאת: פונצ'יק

שלום רב, בני בן חודש. נולד בשבוע 35. כיום יונק, או מקבל חלב שאוב + השלמה ע"י מטרנה פגים. לפני כיומיים החלו אצלי כאבים בזמן הנקה. אתמול הכאבים הפכו לבלתי נסבלים, עד כדי דמעות וצרחות כאב (מצידי). היום, מהפחד של הכאבים אך ורק שאבתי (בזמן השאיבה אין כאבים) ונתתי מטרנה. קראתי בפורומים שונים שככל הנראה מדובר בתפיסה לא נכונה של השד ע"י הפה. האם זה באמת כך? או שמדובר במשהו אחר? כדי להקטין את הכאב אני משתמשת גם במשחה של מדלה. בנוסף, האם אפשר לשלב במהלך היום גם חלב שאוב וגם מטרנה או שזה עושה בלאגן בבטן. נראה שגם כמות הפליטות של בני גדלה (גם הכמות שנפלטת וגם זה נמשך לראוך זמן. אפילו לתוך זמן ההאכלה החדש). אשמח לתשובתך בהקדם האפשרי :)

06/02/2012 | 22:01 | מאת: חגית פוקס

שלום לך, הנקת פגים בהחלט מאתגרת, במיוחד פג בשבוע 35 שהוא הפג הכמעט בשל ולכן לא מתייחסים אליו ואל הקשיים שהוא מעלה ב"רצינות". באשר לשאלותיך ולכאבים אותם את חווה: ראשית חסרים פרטים רלבנטים שהם משמעותיים: מתי התחלת להניק? האם איש מקצוע ראה את בנך יונק? האם יש לך כאב, או שממש פצע? באיזה תנוחה את מניקה? ישנם מספר אפשרויות לסיבתו של הכאב, אך הכאב מדליק גם נורה אדומה שיתכן שההנקה לא יעילה (מציצה רפה, פתיחת פה קטן וכדומה), פגים בשבוע זה לא תמיד מסוגלים להתמודד עם תיאום בין מציצה, בליעה ונשימה שההנקה דורשת, לפעמים הפה שלהם קטן מדי וצריך באופן זמני להשתמש למשל בפיטמת סיליקון, אך מאחר שחסרים נתונים וגם איני יכולה לראות אתכם בפעולה, את חייבת להגיע במהירות ליועצת הנקה באזור מגוריך, שתראה אתכם ותדריך אותך בהתאם. בינתיים כמובן כדי לשמור על אספקת החלב שלך, תשאבי לפחות 7 פעמים ביממה. המשיכי להשתמש במשחה להקלה על הכאב, אך מטרתינו היא למעשה למנוע את הכאבים/פצעים על ידי הנקה יעילה. - אין בעיה לשלב בין חלב אם ומטרנה, יתכן והפליטות נובעות ממתן כמות גדולה מהכמות שהוא זקוק לה. בהצלחה חגית

06/02/2012 | 22:32 | מאת: פונצ'יק

ראשית, תודה על התגובה המהירה. לגבי הפרטים החסרים: התחלתי להניק שבוע אחרי שבני מולד. הוא היה בן 36 שבועות. כאשר הגענו בפעם הראשונה לטיפת חלב, האחות הסתכלה כיצד אני מניקה. זו היתה הסתכלות של דקה בערך.. אני חשה רק כאב, אין לי פצעים (לפחות לא כאלה שרואים). אני מניקה על כרית הנקה, כאשר התינוק שוכב בצד, מתחת לבית השחי שלי- מעין תנוחת פוטבול... אני גרה במודיעין- כיצד ניתן למצוא יועצת הנקה, האם זה בתשלום/ דרך הקופה? תודה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה