תינוקת בת חצי שנה--אוכל

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

06/02/2012 | 10:48 | מאת: שירי

שלום, יש לי תינוקת בת חצי שנה, אוכלת הנקה מלאה כל שעתיים או שעתיים וחצי (בשעה עשר בלילה זו הארוחה האחרונה שלה), התחלתי לתת לה כמובן בגיל 5 חודשים טעימות...כל מיני מרקים עם ירקות ועוף או בקר וממש קצת מים אחרי הטעימה. אז כמה שאלות :)... 1.האם עכשיו בגיל חצי שנה היא צריכה כבר לאכול את המרק כארוחה ללא קשר להנקה??? ואם כן, אז כמה היא אמורה לאכול מהמרק, האם לתת פירות??? 2.ובנוסף מתי להכניס את הארוחות הללו אם היא יונקת כל שעתיים או שעתיים וחצי?? יש לציין שהיא ממש אוהבת לטעום הכל :) 3. ועוד שאלה.. כל הזמן ההורים משגעים אותי שאני לא נותנת לה מים על בסיס קבוע.אני נותנת רק אחרי מרק (כך אמרו לי בטיפת חלב...שזה סותם את התאבון ואין צורך במים)....האם צריך לתת לה מים כל הזמן?? הרי היא יונקת כל שעתיים בערך????

06/02/2012 | 12:46 | מאת: חגית פוקס

שירי שלום, בגיל חצי שנה אנחנו מעודדים אכילת מוצקים כארוחה ממש ולא רק טעימות, יופי שהיתחלת לחשוף אותה למזונות שונים על פי התדריך של משרד הבריאות לתזונת תינוקות, אנו מעודדים חשיפה למזונות שונים בגיל זה ולא רק לפרות ולירקות. (פרט למוצרי חלב, חלב פרה ודבש) ניתן להכין לביתך צלחת מרק שתכולתה כמו של כוס חד פעמית, היא תיקבע את הכמות שהיא לוקחת ויתכן שהיא תרוח קצת את ההנקה הבאה, כך שזה לא יהיה במקום הנקה, אלא רק ידחה את הארוחה הבאה. זה מתקשר גם לשאלתך השניה על תוספת נוזלים, חלב אם מכיל אחוזים גבוהים של נוזלים, לכן אין צורך להוסיף שתיה כלל בהנקה, אולם אחרי אוכל מוצק יתכן והיא תרצה מעט הנקה גם בשביל הנוזלים. בהדרגה אפשר לתת לה עוד ועוד דברים לטעום בין ההנקות, בהמשך בהחלט זה יוריד חלק המאוחות ההנקה. בהצלחה ובתאבון חגית

16/02/2012 | 09:30 | מאת: שירי

אתמול בטיפת חלב שקלתי את הילדה והיא עלתה בקושי 700 גרם בחודשיים האחרונים...אז האחות אמרה לי להעיר את הילדה בלילה לאכול...וגם לתת לה רק עד 7 כפיות של מרק וטעימות מהפירות....וכל הזמן הנקה... השאלה היא האם זה בסדר להעיר אותה בלילה בגלל זה??? ואיך אני יכולה להעשיר את החלב שלי בשומנים???מה צריך לאכול??? אני לא רוצה לתת לה תוספת של תמ"ל וכאלה...חבל

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה