חזרה לעבודה והנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

02/02/2012 | 09:50 | מאת: נטליה

שלום, בני בן חמישה חודשים שוקל 9 ק"ג ובאורך 70 ס"מ יונק הנקה שליטה ואוכל שתי ארוחות של אוכל "מוצק" ביום (צהרים כ 100 מ"ל אוכל טחון + הנקה ואחר הצהרים פרי שלם + הנקה) במהלך היום הוא יונק לפי דרישה ובלילה יונק בין פעם לפעמיים. בעוד חודש אני חוזרת לעבוד במשרה מלאה ולא יתאפשר לי לשאוב מהלך היום כמו כן אצא לפני שהוא מתעורר בבוקר כדי לחזור מוקדם. שאלתי היא מה הדרך הנכונה לגמילה ומתי להתחיל? האם יש טעם להמשיך להניק בשעות הערב ולשאוב לארוחת הבוקר בלבד? האם תוכלו לתת סדר יום לדוגמא של ארוחות? תודה מראש על תשובתכן נטליה

הי נטליה האם ישאר בבית עם מטפלת או שיצטרף למסגרת כגון פעוטון או משפחתון? אם יהיה במסגרת , רצוי לשאול את המטפלת לגבי סדר היום הנהוג שם ולנסות לאט לנתב את המהלך היום שיהיה יחסית דומה למתקיים בפעוטון, כך חלק מההסתגלות תהיה קלה יותר... לגבי גמילה, ממליצה להתחיל בהדרגה להוריד הנקה אחת, ביום הראשון לשאוב במקום להניק את אותה הנקה, ולאחר כיום יומיים לא לשאוב , לסחוט ידנית עד להקלה במלאות השד. כל כמה ימים להוריד הנקה אחת בהדרגה, כשאת מרגישה שלא נוצר גודש... אם תוכלי לשאוב בבוקר לפני שאת יוצאת לעבודה , הוא יקבל עוד מנת חלב אם בבוקר, ואח"כ בהדרגה תורידי גם את זה. כך נקל על תהליך הגמילה של שניכם. כמובן שיש טעם להמשיך להניק בערב, רצוי שיהיה בשעות עקביות, לדוגמא אחה"צ ולפני אמבטיה. תינוק בן חצי שנה עדיין זקוק לחלב אם כצורך תזונתי להתפתחות המערכות שלו. בנוגע להקניית הרגלים, זה כבר נושא אחר. סדר יום הוא משהו שמבוסס על יכולת ההורה ליצור אותו ובשלות הילד לקבל את סדר היום ולנהוג לפיו. בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה