גודש בשד

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

31/01/2012 | 23:57 | מאת: יולי

שלום, ילדתי לפני שמונה ימים, אני מניקה ומאחר שהיום היתה הברית התינוק ישן המון ולכן נוצר גודש. ניסיתי להעירו ולהניק לעיתים תכופות, מקלחת עם עיסוי ונסיון לרוקן ( צלח, אבל לא שחרר את כל הגודש). שמתי לב שיש אדמומ??ות קלה באזור הכואב והרגיש ( לא של כל השד). האם זה בהכרח דלקת או יכול להשתחרר? בנוסף, אני מניקה בכל הנקה משני הצדדים ובהנקה האחרונה סיימתי דווקא עם השד שאינו גדוש, האם להתחיל ממנו או מהשד הגדוש (אינסטנקטיבית נראה לי נכון יותר להתחיל מהגדוש). אשמח לתשובתכם המהירה, תודה :)

הי יולי גודש דורש טיפול מיידי כדי למנוע התפתחות של דלקת אם מתפתח לך חום גוף מעל 38.5 , פני לטיפול רפואי , או אם הכאבים מחמירים והאודם המקומי מחמיר. מעבר לכך- טיפול בגודש חייב לערב או סחיטה יעילה, או שאיבה עד הקלה בגודש כולל עיסוי של האזור . הניקי משתי השדיים תמיד, ולאחר הנקה, גשי ובצעי קומפרס חם על השד, עיסוי וסחיטה ידנית, או שאיבה. רוקני חלב עד הקלה מורגשת בשדיים, והניחי קומפרס קר בסוף התהליך להורדת הדלקתיות . (קומרפס יכול להיות חיתול טטרה טבול במים חמים שעוטף את השד לא כולל הפטמה, וכנ"ל לגבי קומפרס קר). גודש לא משתחרר מייד, בעיקר אם יש יום שלא מניקים בו בצורה רציפה. אם יש לך משאבה טובה תשאבי ורוקני את השד היטב כדי לשמר את כמות החלב, והמשיכי להעיר את התינוק ולהציע כל 2-3 שעות. שימי לב אם הישנוניות שלו נמשכת מעל 24 שעות ברציפות, התייעצי עם רופא הילדים. בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה