3 שאלות על הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

12/01/2012 | 23:24 | מאת: פונצ'יק

שלום רב, אשמח לקבל מענה על 3 שאלות: 1. בני נולד בשבוע 35, ושהה בפגייה שבוע לפני ששוחרר. בפגייה שאבתי חלב והאכלתי אותו מבקבוק כי הוא היה קטן מדי. במקביל ניסיתי מעט להניק אותו, אך ההצלחה הגדולה הייתה כאשר הגענו הביתה. כיום הוא יונק. במקביל נאמר לי בטיפת חלב לעשות לו השלמה עם בקבוק חלב שאוב, היות והוא איבד ממשקלו. הבעיה היא שכמות החלב בשאיבה החלה לקטון. לאחר כחצי דקה לא יוצא חלב, גם לא כאשר אני מעסה את השד. מה לעשות? 2. האם ניתן להוסיף חלב לבקבוק שעומד במקרר? 3. האם ניתן לעשות מנה אחת משני בקבוקים שעמדו בקירור? תודה!!

13/01/2012 | 14:06 | מאת: יעלה דגן

שלום! 1. ע"מ להגביר את כמות החלב, נסי לשאוב אחר כל הנקה גם כאשר הזרם מפסיק המשיכי לשאוב כמה דקות ואז עברי לצד השני רצוי לחזור על הפעולה מספר פעמים לפי הזמן שעומד לרשותך. כדי לעודד את השחרור החלב חשוב שתהיה רגועה ונינוחה, ריח בגד או תמונה של התינוק יקלו על השחרור. רצוי בנוסף לשאיבה במשאבה להוסיף שאיבה ידנית היא אפקטיבית במיוחד כאשר כמות החלב קטנה. מומלץ לשאוב כ8 פעמים ביום. ע"מ להגביר את הכמות נסי כמה ימים לשים את המשאבה במקום בולט ומוכנה לשימוש וכל פעם שאת עוברת תשאבי אפילו למספר דקות. גירוי זה יעלה את הספקת החלב שלך. לקיחת גלולות חילבה עשויה לעלות את כמות החלב. קחי 3 גלולות 3 פעמים ביום במשך 72 דקות ובהמשך רדי בכמות בהדרגה. 2. ניתן להוסיף חלב ישן לחדש אך חשוב קודם לקרר את החלב הטרי כחצי שעה ורק אז לאחד עם מנה ישנה יותר. חלב שנישמר במקרר ניתן לשימוש עד כ5 ימים. יש להתייחס לתאריך החלב הישן יותר. בהצלחה יעלה

14/01/2012 | 20:07 | מאת: פונצ'יק

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה