תינוק בן 3 חודשים לא מסכים לאכול מבקבוק

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

09/01/2012 | 16:02 | מאת: דבורה

בהתחלה שאבתי חלב והבאתי לו ב3 שבועות הראשונים, אבל מאז ההנקה הסתדרה והתחלתי להניק אותו. בזמן האחרון ניסיתי לתת לו מדי פעם חלב שאוב בבקבוק או מטרנה והוא ממש לא מסכים לאכל מבקבוק. הוא צורח וצורח ולא מסכים, עד שאני נשברת ומניקה אותו. אני רוצה להכניס אותו למעון ממש עוד מעט ולא יודעת מה לעשות! איך אפשר להרגיל אותו לאכול מבקבוק? תודה רבה!

הי דבורה המתח סביב האכלה בבקבוק משפיע בטוח על שניכם. אני מציעה להניח לזה לחלוטין במשך מספר ימים, ולחזור לזה בהדרגה בלי מתח ולחץ. אנחנו לא יכולים לדעת מדוע מסרב לקחת בקבוק, אבל מה שבטוח שמתח ולחץ לא תורמים לכך. הוא קולט את המזג שלך בהזמן האכלה מבקבוק . האם ניסית לתת למרות שבכה? או אולי בכוח ? או האם זה גרם לו להפעלת רפלקס הקאה כי הפטמה הוכנסה עמוק מידי? בן כמה הוא? את יכולה להציע בקבוק על ידי אדם אחר שאינו את . את יכולה להישאר או לצאת מהחדר בזמן האכלה בבקבוק. שווה לנסות את שני התסריטים. את יכולה לנסות לתת לו לשחק עם הבקבוק, ללא כל קשר להאכלה. אבל המסר החשוב ביותר הוא לתת בהדרגה, בלי מתח, לא לדחוף אף פעם בכוח ולהיות עם הרבה סבלנות בהצלחה י

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה