האם יש סיכוי להמשיך בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

08/01/2012 | 15:08 | מאת: אושר

הבן שלי כמעט בן 3 חודשים עד לפני שבוע ההנקה היתה בסדר והוא עלה יפה במשקל. משבוע שעבר התחיל אצלו חוסר שקט בכי והרדמות בהנקה אחרי שאיבה הבנתי שהחלב התמעט התחלתי לשתות טיפות של מאמי מילק לשאוב ולאכול בהתמדה עכשיו אני מצליחה לשאוב בערך 40-50CC בארוחה ביום בלילה אני שואבת פעם אחת 240CC! העניין הוא שהוא "מתעצל" לינוק נרדם ומוצץ את הפטמה ממש לאט ורפוי האם זה הסוף להנקה שלי? לא אפשרי מבחינתי הטירוף של לשאוב ולהאכיל כל ארוחה זה המון לחץ ואני לא מספיקה.. אשמח לדעת מה ניתן לעשות כדי להמשיך להניק.. תודה רבבה!!

09/01/2012 | 11:22 | מאת: יעלה דגן

הי אושר, בכל הנקה יש שני שלבים, בשלב הראשון לאחר שהתינוק מתחיל למצוץ מופרשים הורמונים שגורמים לזרימה חזקה של חלב (רפלקס ירדת החלב ) בשלב זה התינוק ללא כל מאמץ מקבל את החלב, החלב זורם לפיו. בשלב השני התינוק צריך ללחוץ ולעסות את צינורות החלב ורק כתוצאה מעבודה קשה החלב זורם. בשלב זה תינוקות נרדמים או לסירוגין נכנסים לאי שקט. כאשר רואים שהתינוק הפסיק לבלוע יש ללחוץ על השד ולהחזיק כל עוד הוא בולע, כאשר הפסיק משחררים את הלחץ ואז שוב לוחצים באזור אחר של השד. פעולה זו מזרימה חלב אחורי לפיו. חשוב להניק בסביבה שקטה ללא גירויים סביבתיים. מכיוון שבגיל זה כל גירו מסיח את התינוק מההנקה. בנוסף רצוי לתת תוספת חלב בעזרת מזרק, כפית או כוס ולא מבקבוק רגיל מכיוון שברגע שתינוק מתרגל לבקבוק, בו הזרימה חזקה וקבועה, הוא יעדיף אותו על המאמץ שבהנקה. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה