קשיים בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

08/01/2012 | 09:53 | מאת: תהילה

הבת שלי בת 3 שבועות נולדה 2.4 קג. מאחר והפטמות שלי לא בולטות והפה שלה קטן, היא לא מצליחה לינוק ממני ואני נאלצת לשאוב לה ולשלב פעם פעמיים ביום מטרנה. ניסיתי להשתמש בפטמות סיליקון אבל הכאב בלתי נסבל. יועצת הנקה של טיפת חלב אמרה לי שברגע שהיא תגדל ותתחזק היא תצליח לינוק ממני. יש סיכוי שזה באמת יקרה? אני כבר ממש מיואשת מהשאיבות- זה כואב ואני לא עומדת בקצב שלה...

09/01/2012 | 08:43 | מאת: יעלה דגן

שלום תהילה, כל הכבוד שהחזקת מעמד עד כה! זה נכון שלעיתים לאחר שהתינוק גדל מעט ומתחזק ההנקה משתפרת, כך שהסבלנות משתלמת. הייתי ממליצה לך לפנות ליועצת הנקה שתדריך אותך על חיבור מתאים ותנוחות הנקה. לעיתים כאשר הפטמה שטוחה החיבור קשה יותר. נסי לשאוב מעט חלב ע"מ להוציא הפטמה ואז לחבר את התינוקת לשד. השאיבה מהמשאבה לא אמורה לכאוב. תיבדקי אם העוצמה של השאיבה לא חזקה מידי ואם חיברת את פיית הסיליקון במרכז. לפעמים הפיה צרה מידי ויכולה לפצוע את הפטמה. למדלה יש פיות בגדלים שונים בהתאם לקוטר הפטמה. כדי לעודד שחרור חלב יש לבצע עיסוי השד בכל חלקיו בתנועות קלות לעבר בפטמה, להתכופף קדימה ולטלטל את השד בעדינות ורק לאחר שהחלב מתחיל לזרום לחבר את המשאבה. בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה