בועה שקופה בקצה הפטמה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

08/01/2012 | 07:57 | מאת: רונית

שלום, בני בן 3.5 חודשים. אתמול נוצרה לי בועה שקופה עם נוזל שקוף על קצה הפטמה. מה לעשות? האם כדאי להניק כרגיל משד זה? איך מונעים את התופעה להבא? תודה מראש.

08/01/2012 | 19:11 | מאת: יעלה דגן

היי רונית בועה על קצה הפטמה יכולה להיגרם מצינור חלב חסום או מחיבור לא נכון שגרם לפציעה ויצירת שלפוחית. לפי התיאור שלך אני מתרשמת שמדובר בחתך שהתפתח לשלפוחית. לפני שאת מניקה תעשי קומפרס של מי מלח – (כפית מלח בתוך כוס מים חמימים ) תטבלי צמר גפן בנוזל זה ותרטיבי האזור כמה דקות לאחר מכן תשימי קומפרס חם על השלפוחית, זה יעזור לפתוח את השלפוחית. ישר לאחר מכן תניקי כמו תמיד. חשוב להקפיד על חיבור נכון. יש לכוון את הפטמה לאף התינוק ולא לחבר לשד לפני שהוא פותח פה גדול. אם כאשר השלפוחית נפתחת מופרשת מוגלה יש למרוח משחה אנטיביוטית, לבקש מרשם מהרופא.אם את לא חשה שיפור יש ליפנות ליועצת הנקה. בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה