עצות להנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

28/12/2011 | 16:28 | מאת: חן

בס"ד היי,ילדתי לפני שבועיים וחצי בלידה הראשונה שלי ההנקה לא ממש הצליחה לי ונאלצתי להפסיק אחרי חודש וחצי כי בני לא עלה במשקל. הפעם הייתי ממש רוצה שאצליח בהנקה אולם כאשר הקטנה שלי יונקת היא נרדמת ואני מעירה אותה רבות,כמו כן היא לא רגועה ולבסוף אחרי מספרי שעות שאני כבר מותשת מלהניק (שכן היא לא שבעה ודורשת עוד)אני נותנת תוספת של תמ"ל אני לא מעוניינת גם הפעם להכשל בהנקה כך שאשמח לעזרה

29/12/2011 | 19:26 | מאת: יעלה דגן

הי חן, תינוקות בגיל זה יונקים בין 8 ל1 2 פעמים ביום. מאוד שכיח לראותם נרדמים לאחר כמה דקות של יניקה. לרוב כל עוד יש זרימה חזקה התינוק ער (זה השלב הראשון של ההנקה, החלב זורם בזרם חזק) בשלב השני לאחר כמה דקות הזרם פוחת והתינוק צריך באופן אקטיבי להזרים את החלב בשלב זה הרבה תינוקות קטנים נירדמים. נסי ללחוץ על השד ולהזרים את החלב וכך תמשיך לבלוע ולינוק. כאשר את לוחצת וכבר לא רואה בליעות שחררי את הפטמה,תני לה לפלוט אויר אם היא לא מתעוררת תחליפי חיתול וכך היא תתעורר כעת תציעי לה את הצד השני. אם תתחילי בתוספות בהדרגה החלב שלך יגמר. חשוב לוודא שהחיבור לשד נכון והיא לא תופסת רק את הפטמה. כשאת מחברת אותה כווני את הפטמה מול אפה, המתיני לכך שתפתח פה גדול ורק אז תחברי אותה. אם זה לא מסתדר פני ליועצת הנקה שתדריך אותך על חיבור נכון לשד. בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה