כמות חלב

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

27/12/2011 | 02:04 | מאת: אורית

לפני כחודשיים, ילדתי פג בשבוע 32. במשך כל הפגיה שאבתי, והיו לי כמויות חלב נהדרות. כשהיה בן 3 שבועוצ התחלתי להניק והיה בסדר גמור. לפני כחודש השתחרר מהפגיה. בתוך כשבועיים עברתי משאיבה להנקה. פעם ביום הוא אכל מטרנה פגים כדי לשלים ויטמנים ע"פ הוראת רופא. ביומיים האחרונים הוא לא רגוע ואוכל כל שעה וחצי - שעתיים. שאבתי כדי לוודא שיש לי מספיק חלב, וראיתי שיש מעט מאוד חלב. כל 3 שעות יוצא בערך 50. לעומת 120 שיצא תוך זמן מאוד קצר קודם. היום שאבתי כל 3 שעות, אבל אני לא רואה שיפור בכמות, גם לא אחרי אוכל ומנוחה. מה עושים ? למה זה קורה? המון תודה על האפשרות להתייעץ

הי אורית נשמע שתחילת הדרך נעשתה בצורה טובה, לעיתים מה שקורה בזמן שאיבה בלעדית היא שכמות החלב יורדת בעקבות חוסר ריקון מלא ויעיל של השד בכל שאיבה. לרוב בגלל משאבה לא מקצועית וחוסר מיומנות שלנו לדעת איך לשאוב נכון. כשבנך היה בן שלושה שבועות , הוא עדיין לא היה אמור להיוולד. כלומר הוא בעצם התחיל לינוק בשבוע 35-36. על תינוקות בגיל הזה אנחנו לא "סומכים" באופן מלא, וחייבים להמשיך לשאוב במקביל להנקה לפחות עד שבוע 40 ואולי שבועיים יותר, והסיבה לכך היא שמיומנות היניקה ויכולתם הפיזית לרוקן את השד בכל הנקה היא קטנה יותר בהשוואה לתינוק שנולד במועד. מעבר לכך, לשאיבה חשיבות בשמירה על ייצור חלב להמשך הדרך... כלומר- סביר להניח שמה שקרה כאן זה שכמות החלב ירדה בגלל שהשד קיבל פחות מידי איתות וגירוי ליצירת חלב ממה שהיה צריך. מה שאת חייבת לעשות עכשיו זה בראש ובראשונה לשאוב והרבה, אחרי כל הנקה לפחות 5-10 דקות מכל שד (על ריק, גם אם לא יוצא חלב), בנוסף השאירי את המשאבה מחוברת לחשמל במקום נוח, וכל פעם שיש לך 5 דקות תשאבי. זה נקרא Power pumping וזה מיועד להגברת ייצור החלב. את פרוייקט השאיבה את ממשיכה לפחות שבועיים ומורידה בהדרגה בלבד... בנוסף את חייבת להזמין אליך יועצת הנקה שתסייע לך ותוודא שיכולת היניקה של התינוק טובה , תעזור לך להחליט מתי אפשר להוריד את השאיבה וכמובן איך לבצע את המעבר להנקה בלעדית ואיך לשאוב , איזו משאבה לבחור... המשיכי להתייעץ איתי , ואנסה ללוות אותך עד כמה שאפשר... בהצלחה

08/01/2012 | 02:18 | מאת: אורית

עשיתי מה שייעצת, כלומר שאבתי אחרי כל הנקה וגם הנחתי את המשאבה ליד המשב וכל כמה זמן שאבתי כמה דקות. כמות החלב עלתה, התינוק רגוע ושבע ועלה יפה מאוד במשקל. תודה רבה רבה !

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה