מספר שאלות

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

20/12/2011 | 20:39 | מאת: טל

ערב טוב יש לי מס שאלות חשובות בבקשה: מתנצלת מראש על האורך (: 1. ילדתי בת יודשיים ושבוע כאשר אני שואבת חלב הכמות קטנה יחסית(6-)ולכן אני נאלצת לחכות לשאיבה הבאה למטרת הקפאה שזה יוצא למחורת כדי לאחד כמויות ולכן שאלתי:האם זה בסדר שחלב ישמר במקרר עד למחורת במקרר כדי לאחדו מבלי חשש להשתמש בו? 2. האם הכמות היא נורמלית לפי נסיונך? כי באכילה מבקבוק(חלב שאוב) היא אוכלת גם 90,אז יתכן שלא נשאב לי מספיק? 3 .לגבי אי שאיבה בלילה מה הסיכון בלא לשאוב לילה שלם?ובכלל בשאיבה אחת ליום? 4. הבעיה המרכזית שלי בנקה היא שכאשר הילדה יונקת היא ממש מתעצבנת תוך כדי ומפסיקה כל כמה שניות,בוכה ,זועקת ומכווצת שרירים ואפילו מניפה אגרופים באויר ממש מפחיד-בהתחלה היו אלה גזים שהציקו לה בעת שניסתה לעשות יציאה בהנקה, בהמשך גרעפסים וכעת לאחר ששינתי רבות תזונתי זה משהו אחר ואינני יודעת מה מציק לה היא גם מוציאה את הפטמה,מזיזה הראש הצידה וממשיכה,וחוזר חלילה,הדבר מאוד מפריע לה באכילה,אנא עזרי לי מה לדעתך יכולה להיות הסיבה?אגב האף לא סתןם רק חרחורים כאלה.. ייתכן כי הנקה ללא הגבההת הראש גורמת לה לנזק באוזנים? ת ו ד ה

20/12/2011 | 20:41 | מאת: טל

(60-כמות השאיבה)

הי טל כמות החלב השאוב תלויה במספר גורמים: בראש ובראשונה איכות המשאבה, משאבה ידנית או משאבה קטנה מאד כמו mini electric של מדלה היא משאבה מאד קטנה, עם יכולות מאד מצומצמות ולא מתאימה לשאיבה שאת מתארת.אז קודם כל צריך משאבה טובה, כגון לקטינה של מדלה או pump in style . דבר שני שמשפיע על כמות השאיבה היא המיומנות שלך לרוקן את השד בכל שאיבה באופן מקסימאלי. לשאוב עד שהזרם מפסיק, לעשות הפסקה עם עיסוי , לשאוב שוב (כמובן שתי השדיים כל פעם).רוב הסיכויים שאת לא מרוקנת בצורה יעילה את השד ולכן לא יוצאת כמות מעבר לכך, ולא בגלל שאין . יש עוד מספר דברים שמשפיעים על כמות החלב בשאיבה. אין סיכון באי שאיבה לילה שלם, כל עוד משלימים את הפער במהלך היום. כלומר תינוק אמור לינוק כ-8 פעמים ב-24. אם לא שאבת בלילה , אז תשאבי במהלך היממה שוב כדי לשמור על ייצור החלב. הבעיה בשאיבה ממושכת ללא הנקה, או הנקה בכמות קטנה היא ירידה בכמות החלב לאורך זמן. לרוב מכיוון שלא מרוקנים היטב את השד בכל שאיבה, מפעם לפעם כמות החלב מתחילה לרדת. הקושי בהנקה שאת מתארת יכול להיות על רקע הרבה מאד דברים ואני מציעה בחום להיפגש עם מדריכת הנקה שתסייע לך לבנות תוכנית שתגביר את כמות החלב. התסכול שלה יכול להיות בגלל הרבה גורמים ובלתי אפשרי לתת מענה דרך הפורום בלי לבדוק אתכן. הנקה ללא הגבההת ראש בשום אופן לא גורמת לנזק באזניים, אין לך מה לדאוג. תינוק יכול לינוק בשכיבה מוחלטת או אפילו בהטייה עם הראש למטה, ועדיין זה לא יגרום לנזק באזניים. בהצלחה

אין בעיה לאגור חלב במשך 24 שעות , לאחד כמויות ולהקפיא. אבל אני ממליצה שלא להקפיא כמויות גדולות, כיוון שזה מגדיל את הסיכוי שתצטרכי לזרוק אח"כ. הקפיאי שקיות של 50, ושקית של 30... בכמויות שונות יהיה לך קל יותר לצמצם מצבים של זריקה של חלב שנשאר בבקבוק.

21/12/2011 | 15:40 | מאת: טל

מודה לכן מאודד,אך לגבי הכמות אני שומרת כמות יחד כי במילא בזמן היעדרותי צריך יותר מ50 ולכן עדיף לי. לגבי העיסוי בזמן השאיבה איך בדיוק אני אמורה לבצעו, ובאיזה מיקום?ובמהלך ה30 דקות של ההחלפה ביניהן? אגב תוכלי לתת י מעין תכנית או טיפים על מנת לשפר את ייצור החלב?

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה