תינוק בן חודשיים במשקל נמוך

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

14/12/2011 | 12:04 | מאת: אורית

שלום לכן, בני נולד 2930 בקיסרי אלקטיבי, השתחררנו מביה"ח כאשר שוקל 2660 היתה לו לשון מאוד קשורה שאיבחנתי בעצמי בגיל שבועיים ורופא א.א.ג. פתח אותה. עלייתו במשקל בהתחלה התאפיינה ב 100 גרם לשבוע ורק בגיל חודש הגיע למשקל הלידה שלו. נפגשתי עם יועצת הנקה כאשר היה בן חודש והיא נתנה לי טיפים כיצד להניק שלא ירדם ויקבל מספיק חלב (לחיצות על השד להוצאת חלב וניתוק התינוק כל פעם שנרדם.) ואכן לאחר עבודה קשה הוא עלה 400 גרם בשבועיים, לאחר מכן 350 גרם בשבועיים הבאים, ואז התחלתי קצת להרפות מהלחיצות והניתוקים, אני מאוד מתעייפת מזה. רופא התפתחות שראה אותו בטיפת חלב בדק את הלשון ואין איתה בעיה. אני גם מרגישה שהוא יונק יפה, ואין לי כאבים. בשבועיים האחרונים עלה 310 גרם, כך שבגיל חודשיים הוא שקל 4220. עליי לציין שהוא נראה שבע, עירני לסביבה, מתפתח יפה, אבל רזה. נראה לי שהוא מסתפק בארוחות לא דשנות. עד מתי אצטרך להמשיך עם העידוד המסיבי הזה כדי שיאכל יותר? האם עלייה של 310 גרם בשבועיים האחרונים מספיקה? יכול להיות שזו הכמות שהוא צריך וזהו? תודה!

15/12/2011 | 22:23 | מאת: יעלה דגן

היי אורית, לפי מה שאת מתארת כעת הוא עולה יפה מאוד במשקל. מצפים מתינוק יונק לעלות בסביבות 140 גרם עד 300 גרם לשבוע, כך ש310 גרם בשבועיים זה מצויין. ככל שהתינוק יגדל הוא יהיה עירני יותר וינוק בצורה יותר אפקטיבית ולעיתים משך ההנקות מתקצר. התדירות לרוב נישארת כל שעתיים שלוש. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה