הנקה ושאיבה לאחר חזרה לעבודה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

13/12/2011 | 09:37 | מאת: שירה

כיצד אני משלבת הנקה, מוצקים ושאיבת חלב שאני מכניסה את הבן שלי לגן, הוא יהיה בן 6 שנה פלוס שיכנס.כמה שעות לחכות בין הנקה לאוכל, כמה חלב לשאוב לגן, האם מספיק בבוקר שאני יניק משד אחד ואת השני אני אשאב.אם אני מניקה אותו ב6 או 7 בבוקר, מתי לשאוב בעבודה? האם זה בסדר לתת למשל הנקה ב7, מים ב9 ואוכל ב10? בנוסף, זמן ההנקות עם הבן שלי מתקצרות והוא יונק בין 5 לעשר דקות, האם זה בסדר? 0אני מניקה כל 3-4 שעות)

הי שירה המעבר למוצקים נעשה בהדרגה והוא מתחיל סביב גיל חצי שנה. הטעימות שמתחילות סביב 4.5 חודשים נועדו לבדוק רגישות בחשיפה לאוכל, והמטרה היא להגדיל את כמות המוצקים לא לפני גיל חצי שנה כארוחה שמחליפה הנקה. 1. אז את בהחלט יכולה להניק בבוקר, תמיד להציע את שני הצדדים כדי לאפשר הנקה משביעה וטובה וגם כדי למנוע ירידה בתפוקת החלב בהמשך. 2. אין צורך לשאוב גם בבוקר. את יכולה בסביבות 10 לשאוב בעבודה משני השדיים כמובן, ואת החלב הזה תאגרי ותתני שיביאו לו בגן. בשעה 10 בגן אפשר לבקש שעד שהוא יהיה בן 7 חודשים יתנו לו מעט מאד מוצקים- 1/3 כוס פרי לדוגמא, וישלימו את הארוחה עם חלב שאוב בבקבוק, ורק כחודש-חודש וחצי אח"כ יעברו בהדרגה לארוחת בוקר פרות או ירקות ומים ללא חלב. ניתן לתת ארוחת צהרים כגון מרק - ירקות טחונים עם עוף... ולהשלים נוזלים עם מתן מים בבקבוק על פי רצונו. כשהוא קם מהשינה ניתן לתת לו בקבוק חלב שאוב או אם את מספיקה לאסוף אותו , תניקי אותו . זמן ההנקות מתקצרות כשילד הופך להיות מיומן ביכולתו לינוק, אבל קחי בחשבון להציע תמיד את שני השדיים בכל פעם. זה ימנע ירידה בכמות החלב שלרוב מתחילה לקרות כשנותנים מוצקים ובקבוקים (באופן טבעי). כרגע רצוי לשמר את כמות החלב כדי שתוכלי לשאוב ולתת לו בגן. עד שהוא יגיע לגן במשך שבוע תשאבי בשעה קבועה ביום לדוגמא בשעת הצהרים, תני לו ארוחת צהרים ובזמן הזה תשאבי וכך תוכלי לאגור קצת חלב כדי שיהיה לך מעט ספייר . בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה