הפסקת הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

09/11/2011 | 10:12 | מאת: יעל

שלום, בתי בת שנה ותשעה חודשים, עדין יונקת בכל יום מרגע שחוזרת מהגן (בשעה 16:00) ובלילה לפני השינה. היא כבר מאוד גדולה, פיזית ופיה כמעט מלא בשיניים, אני רוצה לגמול אותה מההנקה ולא כל כך מצליחה, אשמח לקבל כמה המלצות בנושא. תודה רבה

גמילה מהנקה היא לרוב עניין של החלטה של האם , שדורשת התמדה, והעברת מסר חד , ברור ולא משתמע לשתי פנים. אם החלטת לגמול , בצעי זאת ע"י הורדת הנקה אחת או 2 במהלך אחה"צ - ולאחר כשבוע הורידי את ההנקה לפני השינה. אמרי בצורה ברורה, לא יונקים עכשיו, יונקים רק לפני השינה. ואם היא מחפשת , מושכת, מתעצבת, שמרי על איפוק , סבלנות וחיוך, והיא תבין את המסר בסופו של דבר. נסי לנטל או להסיח את הדעת אם היא מתעקשת או מתרעמת. קחי בחשבון שיתכן והנקת הלילה תהיה לא פשוטה לגמילה (לא מחייב). אבל פעמים רבות המעבר לשינה מקושר אצל הילד עם פעולת יניקה. גם שם הגמילה צריכה להיות חד משמעית. אם אמרת שלא יונקים לפני , אז ללטף, לחבק, לנשק, לשיר שיר אבל לא להציע את השד. אחרת היא תבין שיש אפשרות למניפולציה ... בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה