פצעים

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

09/11/2011 | 09:51 | מאת: שבי

ילדתי לפני כ- ארבעה חודשים, אני שואבת חלב למעלה מחודש. בשבוע האחרון נהיו לי פצעים ע"י המשאבה, פצעים פתוחים, אני משתמשת במשחת רפאל, אבל עדיין לא פותר לי את הבעיה. האם אני צריכה לפנות לרופא? אם כן איזה רופא, ואולי תנו לי עיצה איך להפטר מהפצעים, כי זה כאבים נוראיים בשעת ההנקה. (הפסקתי בינתיים לשאוב) תודה רבה.

אם אני מבינה נכון והפצעים מופיעים רק בעקבות השאיבה , 2 דברים אפשריים: 1. הקונוס שמתחבר לפטמה לא מותאם לגודל הפטמה שלך. הקונכייה הזאת שדומה למשולש שמתיישב על הפטמה מגיע במספר גדלים, והמידה הסטנדרטית לא מתאימה לכולם. במצב הזה מופעל לחץ מאד נקודתי על מקום אחד ונוצר פצע. לכן ממליצה להזמין מידה אחת יותר גדולה. 2. אופציה נוספת: משאבה מאד לא איכותית שגורמת לפצעים בגלל שאיבה "אלימה " מידי . ממליצה לרכוש אם ניתן משאבה של חברת מדלה כמו ה-SWING או ה- Pump in style , או להשאיל מחברה או לרכוש יד שנייה. איכות המשאבה היא קריטית מאד לשימור כמות החלב ומניעת פצעים ותסכול. אם את מפסיקה לשאוב ולאחר כשלושה ארבעה ימים הפצע נעלם, אז את יכולה להיות בטוחה שמדובר באחת מהסיבות הללו. שימי לב שפצע פתוח מהווה דלת פתוחה למעבר חיידים לתוך הפטמה והשד, הקפידי על הגיינה של המקום (לא לסבן) למרוח חלב אם על הפצע, להימנע משימוש בפדים חד פעמיים סופגים (צוברים לחות עם סוכר של החלב- ומהווים מצע אידאלי לגידול חיידקים ופטריות). משחת רפאל לא מרפאה פצעים, היא מוספיה לחות ומונעת את תחושת היובש סביב הפצע. אם הפצעים נוצרו עוד לפני השאיבה, בעקבות ההנקה, יש כאן בעיה בתנוחה של ההנקה ובצורה שבה התינוק פותח פיו ותופס את הפטמה. ממליצה בחום אם זה המקרה להתייעץ עם מדריכת הנקה . בהצלחה

09/11/2011 | 11:54 | מאת: שבי

תודה על התגובה המהירה. אני שואבת במשאבה ידנית של אוונט, (וזה הילד החמישי שאני שואבת במשאבת אוונט). השאלה, מה עושים כדי לרפא את הפצע, כדי שאוכל אח"כ לשאוב

ריפוי פצע: 1. בין הנקות מריחת חלב אם על הפצע. 2. לא להשתמש בפדים חד פעמיים 3.לחברת מדלה יש מדבקת סיליקון מיוחדת שמאיצה החלמה של פצעים לדעתי נמכרת בשילב (לא בטוחה). משמשת גם לטיפול בכוויות כך שהיא מאד יעילה. ובעיקר להמתין בסבלנות ולהוריד לגמרי את השאיבה עד להחלמה . בכל אופן , את צריכה לברר למה לאחר שכבר שאבת כל כך הרבה זמן עם המשאבה פתאום מופיע פצע...

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה