איך מפסיקים להניק ..

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

07/11/2011 | 15:12 | מאת: נאוה

שלום רב , אני אמא לתינוק בן 4 חד',שינק בלבד לפני שבוע חזרתי לעבוד כך שהוא מקבל 2 ארוחות של סימילאק אני מגיעה אחרי צהרים מניקה ושוב בערב וגם בבוקר מוקדם . קשה לי להרגיש כול היום תחושה של גודש בעבודה זה לא נעים ולא נוח וכבר שבועיים לפני שחזרתי הרגלתי אותו ואת עצמי לאכיל בצהריים מבקבוק בגלל התחושה הלא נוחה אני רוצה להפסיק להניק אחרי צהריים ולתת הנקה בערב ובבוקר אני כול הזמן מתחבתת עם עצמי מה לעשות . ואיך גם מיבשים את החלב מבלי שיהיה גודש וכאבים . ברצוני לציין שזה הילד הרביעי שלי בגלל זה קשה לי להתנתק מהבית למשך חצי שעה עד שעה לפעמיים בהנקה .

הי נאוה הסיבה לתחושת הגודש היא בעקבות תהליך גמילה מאד לא מסודר. תהליך הגמילה חייב להיות הדרגתי, כל כמה ימים להוריד הנקה אחת , ולאפשר לגוף להסתגל למצב החדש. בגיל 4 חודשים ייצור החלב הוא מירבי, כך שיש עוד יותר חשיבות לגמילה הדרגתית. מהתיאור שלך , הגודש שאת מרגישה בעבודה יכול להתפתח למצב של כאבים בשד ודלקת. אם בשלב כלשהו את מתחילה להרגיש חום מעל 38.5 אנא פני לבדיקה רפואית. (גודש יכול בהחלט לגרום לדלקת בשד שדורש טיפול). כדי לנסות לסדר את התהליך, לפני שתוכלי להוריד את ההנקה בצהרים, את חייבת לטפל בגודש של הבוקר. הדרך לעשות זאת היא לעשות עיסוי טוב , לסחוט מעט מאד חלב מהשד באופן ידני בשירותים אם את לא יכולה לחזור הביתה לעשות זאת פעם אחת לפחות. תמשיכי עם זה יומיים שלושה, ואז תפסיקי לסחוט את השד, ושימי קומפרסים קרים ו/או עלי כרוב ששהה במקרר, על השד (לא על הפטמה) במשך חצי שעה. כשלא תחושי גודש בבוקר, תוכלי להוריד את ההנקה אחה"צ. אם את לא רוצה להניק בצהרים , תשאבי את החלב ותני לתינוק, ובהדרגה תורידי את זמן השאיבה . בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה