כאבים בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

27/07/2011 | 17:28 | מאת: יאנה

אני מאוד רוצה להניק את בני בן השבועיים אבל כל פעם שהוא מנסה לינוק אני מתפתלת מכאבים הפטמות נורה רגישות במיוחד פטמה ימנית, אני לא רואה פצעים הם פשוט רגישים וכואבים עד שאי אפשר לגעת בהם. כרגע אני שואבת ונותנת לו את החלב דרך בקבוק. האם יש משהו שאפשר לעשות שאני יוכל להניק אותו? תודה יאנה

בהחלט יש מה לעשות. בהקדם האפשרי להביא מדריכת הנקה הביתה. הסיבה לפצעים על הפטמה יכולה לנבוע מאחיזה ותפיסה לא נכונה של השד בפי התינוק. וזאת מיומנות נרכשת שדורשת אימון ולעיתים קצת הכוונה. יש צורך גם שהמדריכה תבצע בדיקה כללית של מבנה הפה של התינוק (בשביל זה חייבים מדריכה מקצועית ומיומנת) וגם רופא ילדים, כדי לשלול אופציה של לשון שמקשה על היניקה וגורמת לפצעים. אם את לא רואה את הפצעים - צריך לעשות תשאול עמוק יותר- האם לקחת אנטיביוטיקה לפני כשבועיים, האם קיבלתם אנטיביוטיקה בבית החולים או זמן קצר לפני הלידה? נטילת אנטיביוטיקה יכולה פעמים רבות לגרום להתפרצות פטריה בפיו של התינוק ובשד. אם הכאבים בשד הם בעלי אופי של צריבה חזקה יש סיכוי שמדובר בפטריה. זה מחייב בדיקה וטיפול רפואי. והאבחון של פטריה צריך להיעשות בהקדם האפשרי. יש עוד הרבה מידע שדרוש לי כדי לתת מענה אמיתי, את חייבת להתייעץ עם מדריכה או יועצת וכמובן רופא. תעדכני אותנו בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה