שילוב בין הנקה לבקבוק חלב שאוב

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

23/10/2011 | 12:57 | מאת: לירון

שלום, בתי בת 7 שבועות, מגיל שבועיים לערך היא ניזונה מהנקה ופעם / פעמיים ביום מקבלת בקבוק של חלב שאוב. האם זה בעייתי? יש עדיפות לבקבוק בשעות קבועות או שזה בסדר לשנות? שאלה נוספת - לשמחתי היא ישנה בלילה הרבה יותר ויכולה "להחזיק" גם 6.5 שעות בין הנקה להנקה, האם בגיל הזה זה נורמלי? תודה!

הי לירון אין בעיה לתת בקבוק חלב שאוב, יש לשים לב שאת שואבת ומרוקנת היטב כדי למנוע מצב שתהיה ירידה בכמות החלב בשעה הספציפית בה את נוהגת לשאוב במקום להניק. משאבה לא מרוקנת את השד באותה מידה כמו הנקה. לכן גם אחרי שמרגיש שלא יוצא יותר חלב, הפסיקי את פעולת השאיבה, בצעי עיסוי שד מאזור הצלעות לכיון הפטמה, ושאבי שוב במשך מספר דקות משתי השדיים (גם אם לא יוצא הרבה חלב בשאיבה לאחר העיסוי) הגירוי יעזור לשמירה על יצור החלב. נסי בסוף התהליך לסחוט ידנית את השד עוד דקה או שתיים. באופן עקרוני אין בעיה עם הפער של ה-6 שעות, כל עוד במהלך היום היא משלימה את הפער ויונקת לפחות 8 פעמים, והעלייה במשקל תקינה. שבוע טוב

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה