חלב שאוב

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

17/10/2011 | 14:58 | מאת: ריטה

שלום אביגל קודם כל תודה לך על התשובה לגבי האכלה מבקבוק. דבר נוסף אם קורה מצב שהוא מתחיל לאכול את החלב השאוב ולא רוצה אחרי כמה לגימות האם אני יכולה לשים את החלב הזה במקרר או שאני צריכה לזרוק? דבר נוסף כשאני שואבת מצד שמאל יוצא לי תמיד כמות יותר גדולה בהרבה מצד ימין האם יש דרך להגביר את כמות החלב בצד ימין? והאם מבחינת שובע כשאני נותנת את אותה כמות של חלב שאוב בארוחה אחת ובארוחה אחרת אני נותנת אותה כמות של סימילאק האם התינוק יהיה יותר זמן שבע אחרי ארוחה של סימילאק או שזה יהיה זהה? תודה רבה וחג שמח

הי ריטה חלב שאוב שהתינוק החל לאכול את יכולה לשמור ולתת בטווח של מספר שעות, את לא חייבת לזרוק מייד. (3-4 שעות). כדי לנסות להגדיל את כמות החלב בצד הימני, תשאבי עוד כמה דקות "על ריק" גם כשלא יוצא חלב . שימי את המשאבה מחוברת במקום נוח בבית וכל פעם שיש לך 5 דקות תשאבי מהשד הזה , רק במטרה לתת גירוי ליצירת חלב. ריבוי הגירוי אמור לעזור בנושא הזה . ארחיב ואומר שזה נורמאלי לחלוטין שיש הפרש מסוים בין הצדדים. רמת השובע נקבעת על פי הרבה פרמטרים ולא רק על פי כמות החלב שנתת. פרמטר מאד חשוב הוא - הזמן- ואנחנו נוטות שלא לקחת אותו בחשבון פעמים רבות. האכלה בבקבוק צריכה להיות איטית מאד, הבקבוק בזווית של כ-80-90 מעלות ביחס לתינוק , ויש לעשות הפסקה כל 6-8 יניקות מהבקבוק. עצירה מוחלטת, מנוחה והמשך האכלה בבקבוק. זמן האכלה מבקבוק צריך לקחת מינימום 12-15 דקות. כשהאכלה נעשית לאט מנגנון השובע פועל בצורה תקינה, ואז התינוק לא מתרגל לאכול הרבה מעבר לצורך. האכלה בכמות מוגברת גורמת להרחבה של הקיבה - דבר שמשפיע אחר כך על הצורך בכמות גדולה יותר של מזון (אחד מהתורמים להשמנה). הסימילאק הרבה יותר סמיך וכבד במערכת העיכול מחלב אם ולכן לוקח לו יותר זמן להתעכל. יש תינוקות שבעקבות כך מבקשים לאכול בתדירות נמוכה יותר בהשוואה לתינוקות יונקים. אבל מרבית התינוקות מתרגלים למרווחים יחסית עקביים של זמני האכלה וזה לבסוף מה שמגדיר כמה זמן נשארים שבעים. חג שמח

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה