הנקה כארוחה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

26/09/2011 | 13:03 | מאת: שלי

שלום, רציתי לדעת עד מתי הנקה היא ממש כארוחה? בתי בת חצי שנה+, ואני מרגישה שלא מספיק לה ההנקה כארוחה. במשך היום אוכלת 2 ארוחות מוצקים, אך בבוקר ובערב כשאני מניקה אותה, אני מרגישה שזה לא מספק אותה. בימים האחרונים כשראיתי שהיא מתעצבנת הוספתי לה קצת מבקבוק ששאבתי עבורה, ולא ברור לי אם היא "מתענגת" על הבקבוק, או "מתעצבנת" עליו. הבנתי שמאיזהשהו גיל הנקה זה רק "פינוק" ולא ארוחה? (אציין שכשאני שואבת יוצא לי כ110, אך הבנתי ששאיבה אינה זהה להנקה..). תודה.

הי שלי השאלה שלך מרכזת בתוכה לא מעט מיתוסים נפוצים ואי הבנות לגבי הנקות. אז אני מברכת על השאלה. הנקה היא לא "פינוק" לפחות עד גיל שנתיים. ממחקרים והצהרות של ארגון הבריאות העולמי בשנים האחרונות, אנחנו יודעים בוודאות לקבוע כי ערך ההנקה הוא משמעותי מאד מבחינה תזונתית לפחות עד גיל שנתיים. כמובן שלא מדובר בהנקה מלאה עד גיל שנתיים, אלא בהדרגה כהנקה משלימה תזונתית. כמות החלב מגיעה למקסימום ביממה סביב גיל חצי שנה . במקביל התינוק לומד להכיר ולאכול אוכל מוצק. ההנקה מלווה אותו, מרפדת את הקיבה ואת המעיים ובכך מגינה עליו מתחלואות , דימומים במעיים , האבסת יתר ומחלות. במקביל- ככל שהילד גדל הרכב החלב משתנה, כך לדוגמא ילד בן שנה , שנה וחצי - הרכב חלב האם יהיה מרוכז, שומני יותר עתיר ארגניה ועשיר במרכיבים חיסוניים (גם אם כמות החלב פוחתת). לפי מה את מרגישה שהנקה לא מספיקה לה? האם היא בחוסר שקט אחרי הנקה , עדיין מחפשת שד, מראה סימנים של רעב? בבוקר עם הקימה מומלץ בהחלט להניק, כיוון שהחלב עשיר מאד ובכמות גדולה לאחר שנת הלילה. לאחר כשעה-שעה וחצי ניתן לעשות ארוחת בוקר- דייסה משביעה לדוגמא. יתכן ויש צורך להוסיף הנקה אחת במהלך היממה. מה דעתך? המשיכי במה שאת עושה, נסי להוסיף הנקה במהלך היממה. ועדכני אותי

02/10/2011 | 21:19 | מאת: שלי

לא התכוונתי שאני חושבת שאין בחלב אם ערכים תזונתיים, אלא השאלה האם זה מספיק כתחליף להנקה. השאלה שלי נובעת גם מכך שבתי לא עלתה מספיק במשקל לאחרונה, וגם מהתנהגותה לאחר "סיום" ההנקה. היא מתנתקת המון אבל בקושי אוכלת (ואני לא חושבת שזה פשוט שהיא יעילה ביניקתה, אלא שנמאס לה כי לא יוצא/לא יוצא מספיק או משהו כזה. לאחר מכן אני יכולה לתת לה בקבוק של כ150 והיא לוקחת בלי בעיה (והיא לא אכלנית גדולה מטבעה)). אציין בנוסף, שהיא כבר אוכלת 2 ארוחות מוצקים במשך היום, וכוונתי בארוחות הינה לגבי ארוחת בוקר וערב. היא אינה נמצאת איתי במשך היום, לכן הוספת הנקה בהמשך היום אינה באה בחשבון (אני שואבת פעם אחת במשך היום- כ4 שעות לאחר ארוחת הבוקר, ויוצא לי כ120). תודה.

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה