לשון קשורה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

25/09/2011 | 12:41 | מאת: שרית

התינוק אובחן כבעל לשון קשורה, איך אפשר לשחרר אותה? תודה!

הי שרית מי אבחן את התינוק עם לשון קשורה? בן כמה התינוק? יש רופאת שיניים לילדים בחיפה שקוראים לה ג'יין רונן. היא עושה התרת לשון עם מעקב, וטיפול המשך אם יש צורך (כדי לוודא שאין התאחות וחזרה של הלשון הקשורה). בצפון לא הייתי ממליצה ללכת לשום רופא אחר. היכן אתם גרים? יש עוד רופא מצויין בירושלים. חשוב לבדוק שהרופא שמבצע הוא רופא שיודע את הנושא לעומק, מבין את ההשלכות של לשון קשורה , יודע לקבוע את הדרגה של הלשון הקשורה (יש מספר דרגות) ועושה מעקב לגבי תפקוד הלשון לאחר ההתרה גם מספר שבועות לאחר מכן. במקביל לפני ואחרי התרת הלשון יש להיות במעקב אצל יועצת או מדריכת הנקה . התרת לשון היא לא מעשה קסמים שפותר את כל הבעיות. צריך להבין שהלשון התרגלה לתפקד בצורה מסויימת, ולכן צריך סבלנות הרבה תרגול של התינוק והאם כדי לאפשר הנקה טובה לשני הצדדים (לכן החשיבות במדריכת הנקה). בהצלחה

25/09/2011 | 15:53 | מאת: שרית

אנחנו גרים באיזור המרכז, והוא אובחן ע"י יועצת הנקה בבית החולים. אז מה אני עושה עכשיו בעצם? למי לפנות? אפשר דרך הקופה?

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה