הנקה עם תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

23/09/2011 | 05:58 | מאת: טליה

שלום, אובחן אצלי תת פעילות בלוטת התריס לפני כ 6 שנים (לאחר הלידה הראשונה), מאז אני מטופלת באלטרוקסין. בהריון מינון האלטרוקסין הועלה והייתי מאוזנת. כעת ביתי בת 5 חודשים (המינון לא השתנה מההריון), הנקה מלאה, ונמצא שיש לי TSH=6.5 =תת פעילות, (צריך להיות מקסימום 5.5), האם זה משפיע על ההנקה? האם מועבר לתינוקת? האם כדאי לשלב עם תחליף חלב?

23/09/2011 | 10:39 | מאת: יעלה דגן

הי טליה, תת פעילות בלוטת התריס עשויה להוריד כמות חלב. לכן רצוי שתיהיה מאוזנת, יתכן שצריך לעלות מינון אלטרוקסין תתיעצי עם הרופא. בכל מקרה תמשיכי עם ההנקה המלאה ותעקבי אחר העליה במשקל. יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה