הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

26/07/2011 | 13:59 | מאת: דרורית

שלום יש לי תינוק בו חודש. בשבוע האחרון חלו שינויים בהרגלי צריכת האוכל שלו לאחרונה הוא בכל הזדמנות רוצה לינוק כתוצאה מכך נוצרים מספר בעיות: פליטות מרובות הוא אוכל מעבר ליכולת שלו, לוקח לו זמן לעשות גרעפס וכתוצאה מכך יש לו גזים, אנחנו נכנסים למעגל קסמים סביב האכלה כולל שעות שינה מועטות שינה. אשמח לקבל את עזרתכן דרורית

הי דרורית יש מספר גורמים שיכולים להוביל לשינוי בדפוסי הנקה אצל תינוקות צעירים. קודם כל חשוב לעבור בדיקת רופא כדי לשלול בעיה רפואית שיכולה להציק לו, ובמסווה תגרום לשינוי אותו את מתארת. 1. תחילה חשוב לי לברר האם השינוי נמשך כבר מעל 7 ימים או שזה קורה רק במשך 2-3 ימים? 2. כיצד ינק לפני השבוע האחרון? כמה פעמים ביום? מה משך זמן הנקה ממוצע עד לפני השינוי האחרון?. 3. האם העלייה במשקל תקינה? 4. האם הוא ניזון רק מהנקה? או מקבל בקבוק עם תמ"ל? בתנאי שבדיקת רופא שללה דברים אחרים, אני אדגיש תחילה ש"גרעפס" זה לא חובה. גרעפס אחריכל הנקה הוא סוג של מיתוס, וגם הפחד שהתינוק בולע אוויר שאחר כך גורם לגזים הוא ממש לא נכון. אויר שנכנס לקיבה לא מגיע למערכת העיכול ותמיד ייצא חזרה דרך הפה. אם עד לפני שבוע משך ההנקות היו קצרות וכל שעה וחצי שעתיים, יתכן שבגלל שגדל, היכולת יניקה שלו השתפרה מאד והוא מסוגל לינוק יותר חלב בכל הנקה. פליטות מרובות יכולות להיות בגלל יכולת לינוק כמות גדולה יותר של חלב שהשתכללה עם התפתחותו. קחי בחשבון שפליטות מפריעות בעיקר לאימא (בתנאי ואין בעיה רפואית) , כי זה נראה לא טוב ואנחנו פוחדים שזה מרגיש להם רע כמו שאנחנו מרגישים כשמקיאים. אז את יכולה להיות רגועה- זה לא מציק להם. במרבית המקרים החלב נפלט כי הסוגר של קיבה עוד לא מפותח מספיק ומתקשה להכיל את תכולת הקיבה. אוסיף על כך שלעיתים הנסיון "להוציא" גרעפס מהתינוק אחרי האכילה הוא זה שמעודד פליטות בגלל ניעור כזה או אחר או טפיחות. נסי אחרי כל הנקה להניח אותו במאונך עליך לכמה דקות , בלי לטפוח או לנענע. תני לו זמן לעכל לבד. אפשרי לו מנוחה של 10-15 דקות ביןשד אחד ומעבר לצד השני, כשבנתיים הוא נח עליך במאונך. יתכן אף שמדובר בתהליך טבעי בו הוא מגביר את כמות ההנקות לאורך היום בגלל הצורך ההולך וגדל שלו לכמות חלב גדולה יותר. וכך כשהוא יונק יותר זה משדר לגוף שלך לייצר יותר, ובצורה זו את מתאימה את עצמך לצרכים המשתנים שלו. עדכני אותי על התפתחויות ונסי לענות על השאלות כדי שאוכל להוסיף עוד המלצות. בהצלחה

27/07/2011 | 11:56 | מאת: דרורית

הי אביגיל ראשית רציתי להודות לך על תגובתך המעמיקה והמקצועית. לגבי השאלות ששאלת: לפני שבוע עברנו בדיקת רופא והיא עברה בצורה טובה מאוד ללא עדויות לקושי מסויים. רוב האכלה נעשית בהנקה, לעיתים הוא מקבל בקבוק שאוב ופעם ביום בעיקר בלילה אנו מנסים לתת לו בקבוק תמ"ל. כרגע השינוי בצורת ההנקה מאוד בולט ביומיים האחרונים. לפני כן היו מרווחים גדולים יותר בין ההנקות וברוב הזמן בין לבין הוא ישן וזמן ההנקה היה קצק יותר. בנוסף הוא עלה 900 גרם במשקל בשלושה שבועות בקשה נוספת האם יש לך טיפים נגד גזים? (ניסינו ללא בהתמדה גרפווטר וגם גליכל כמובן לא במקביל) תודה דרורית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה